Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Predškolci se pripremaju za sudjelovanje u prometu

  mup           19.05.2022.         1440 pogleda
Predškolci se pripremaju za sudjelovanje u prometu

I ovoga proljeća od prvih sunčanih dana policijski službenici za prometnu preventivu policijskih postaja Policijske uprave virovitičko-podravske vrše edukaciju predškolske djece za samostalno sudjelovanje u prometu povodom njihovog polaska u školu sljedeću školsku godinu.

Preventivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti djece u prometu provode se u ovoj policijskoj upravi već dugi niz godina u predškolskim skupinama vrtića i skupinama predškole i njima su obuhvaćena sva djeca koja će na jesen krenuti u školu, kako bi u školu krenuli spremni i u sklopu preventivno – edukativne akcije Poštujte naše znakove u prvom razredu ponovili i dopunili svoja znanja.

Edukacija predškolaca je do sada završena u većini predškolskih ustanova, dok će se u nekoliko skupina u kojima još nije održati do kraja svibnja. Provodi se manjim dijelom radionicama u prostorijama vrtića i većim dijelom na prometnicama u naselju zbog čega se provodi samo za lijepog vremena.

Naglasak edukacije je na sudjelovanju u prometu djece pješaka i upućivanju u osnovna znanja kao što su kretanje uz rub ceste, kretanje nogostupom i prelazak ceste na mjestu gdje ima i gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, no obrađuje se i problematika vožnje djece biciklima i pravila propisanog i sigurnog prijevoza djece u vozilima.

U ugodnom druženju s policijskim službenicima djeca su na praktični način naučila, ponovila i pokazala svoje vještine samostalnog sudjelovanja u prometu koja će im biti nužna već od prvoga dana polaska u školu, a pred roditeljima je cijelo ljeto da ta znanja dopune i utvrde kako bi njihovo dijete u prometu bilo što sigurnije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet