Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Obrtništvo

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec otvorio 5. izložbu proizvoda i usluga Pitomača 2013

  Goran Gazdek           14.06.2013.         2004 pogleda
Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec otvorio 5. izložbu proizvoda i usluga Pitomača 2013

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dragutin Ranogajec otvorio je danas u Pitomači 5. izložbu proizvoda i usluga „Pitomača 2013."  koja je okupila brojne obrtnike, poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s područja Općine Pitomača.

„Hrvatska obrtnička komora potiče ovakve izložbe i financijski potpomaže one koji žele pokazati što su to sve stvorile vrijedne obrtničke ruke i što sve može izaći na tržište i otvoriti nova radna mjesta. Bez marketinga i izlagana na ovakvim izložbama obrtnici ne mogu pokazati što imaju niti mogu novog osvojiti kupca", rekao je Ranagijec.

Govoreći o stanju u obrtništvu Ranogajec je naglasio kako hrvatski obrtnici nisu spremni za ulazak u Europsku uniju jer nisu dovoljno radili na povećanju konkurentnosti. „Ne razumije nas ni vlastito ministarstvo jer ne želi slušati naše prijedloge. Mi ne znamo što nas čeka u Europskoj uniju, većina nas nije spremna sudjelovati na natječajima i ravnopravno sudjelovati u borbi za 500 milijuna potrošača. Zbog nemara onih koje vode državu i u vladi brinu o gospodarstvu hrvatski obrtnici nemaju potrebne certifikate pa će gubiti vrijeme u traženju papirologije za izlazak na tržište zbog čega bi mogli izgubiti i hrvatsko tržište", kazao je Ranogajec.

„Obrtnici ponovno pokazuju da su vrijedni članovi zajednice u kojoj žive i rade. Oni brunu za svoje sugrađane, otvaraju prozor u svijet svima onima koji imaju što pokazati, to je posao Hrvatske obrtničke komore. Obrtništvu je uvijek bilo teško, nikada nije bilo lako, ali danas nam je najteže", dodao je Ranogajec.

Izrazio je nadu da će se unatoč poteškoćama većina obrtnika vrlo brzo prilagoditi i naći mjesto na tržištu. „U Europskoj uniji su natječaji transparentni i kvalitetno obrtnici tamo neće nailaziti na probleme na koje su nailazili u Hrvatskoj. Propadale  su države, mijenjale su se ministri i vlade, a obrtništvo je opstalo jer se oslanja na obitelj, a obitelj je nositelj obrtništva", kazao je Ranogajec.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo