Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Predsjednik bavarske Obrtničke komore u posjeti Virovitici

        02.07.2012.         1428 pogleda
Predsjednik bavarske Obrtničke komore u posjeti Virovitici

U subotu, 30. lipnja 2012., u Virovitici je boravio Heinrich Traublinger, predsjednik Obrtničke komore za Munchen i Gornju Bavarsku, a u pratnji Dragutina Ranogajca, predsjednika HOK-a te dvojice potpredsjednika, Ivana Obada i Stjepana Kneževića.

Nakon što je 29. lipnja 2012. sudjelovao u radu svečane Akademije Hrvatske obrtničke komore u povodu njezine 160. obljetnice, predsjednik Obrtničke komore za Munchen i Gornju Bavarsku Heinrich Traublinger posjetio je 30. lipnja 2012. Viroviticu. Domaćini su mu bili Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan i Vladimir Ivoš, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, koji su u prostorijama Virovitičko-podravske županije organizirali prijam i kraći sastanak na kojem su gosp. Traublingera upoznali s osnovnim karakteristikama Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Zdravko Dijaković, zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac sa suradnicima, tajnik HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i tajnik HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Božidar Jeremić, te kao pratitelji gosp. Traublingera predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, sa svojim potpredsjednicima Ivanom Obadom i Stjepanom Kneževićem.

Gospodin Traublinger je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom iznimno uspješnom suradnjom bavarske i hrvatske Obrtničke komore te je predložio da mješovita delegacija grada Virovitice u kojoj bi bili predstavnici komora svakako posjeti obrazovne centre u Traunsteinu. Zahvaljujući na pozivu, župan Tomislav Tolušić je istaknuo da je strukovno obrazovanje jedan od najvažnijih elemenata koji utječe na razvoj obrtništva i poduzetništva, a gosp. Ranogajec je iznio niz primjera vezanih za pomoć njemačkih kolega te također usporedbu hrvatskih i njemačkih klasifikacijskih okvira važnih za prohodnost u obrazovanju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo