Objavljena velika lista o korupciji, Hrvatska gora od Kube i Jordana
Sabor u petak o prijedlogu zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava
Državni tajnik Milatić: Cijene plina neće podivljati, povećanje će biti u nijansama
Bošnjaković žali zbog nazadovanja Hrvatske na listi percepcije korupcije
Saborska oporba: Zakon o navijačima je licemjeran i ne pridonosi kulturi navijanja
Povjerenstvo: Kujundžić podnio novu karticu pa shvatio da mu se omakla greška
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Priča

Predsjednički kandidat

  Zlatko Erjavec           09.12.2019.         1196 pogleda
Predsjednički kandidat

Nije slučajno što sam se kandidirao za predsjednika. Izbori su se poklopili s izlaskom mog ljubavnog romana „Motorna pila u mračnom haustoru“ pa sam iskoristio ogromnu popularnost i eto me na listi. Prije same kandidature proveo sam anketu među svojim obožavateljima. Svima sam podijelio anketni listić sa samo jednim pitanjem:

  1. Želite li me za predsjednika ?

Odaziv je bio fantastičan, svi čitatelji su ispunili listić, a nakon što je komisija od četiri člana prebrojala glasove objavljeni su rezultati:

-  ZA je bilo dva glasa, a jedan je bio suzdržan.

Dakle, dileme nije bilo, dvije trećine me želi za predsjednika, a jedna trećina nema ništa protiv. Pošto nemam sluha poput moje prethodnice, niti sam uglađen kao njezin prethodnik, niti sam vicmejker kakav je bio prethodnik prethodnika, a nemam sličnosti niti s prvim predsjednikom, moj stožer se bacio na razmišljanje. Trebali su smisliti kako zabavljati narod sljedećih pet godina. Također sam im dao zadatak da smisle koja obećanja trebam izreći, a da budu različita i originalna.

- Predsjedniče, imate li prijedloge koje trebamo razraditi, upitao me jedan od članova stručnog stožera.

Istoga trena sam ga otpustio. Što će mi stožer ako ću ja razmišljati. Otišao sam kući i uključio se na fejsbuk na kojem imam već gotovo sto prijatelja. Objavio sam kandidaturu i čekao reakcije. Nije ih bilo, očito su mi prijatelji odsutni. Isključio sam računalo i prije spavanja pogledao večernje vijesti. Popriličan broj optimista izlagao je svoje programe pred izbore.

- Luzeri, frknuo sam, isključio TV iz struje, otišao u kupaonu pa u krevet.

Sanjao sam utrku na 110 metara s preprekama. Lavovski sam se borio, završio na petom mjestu te se probudio sav u jednoj vodi.

-  Hladno pivo, obratio sam se konobaru nekoliko minuta kasnije.

Čekajući spas u čaši, razmišljao sam što bi na moj san rekao Sigmund Freud. Zaključak se nametnuo sam po sebi pa sam se nasmiješio upravo u trenutku kad se piće našlo preda mnom.

- Opa, slavimo od jutra, gospodine predsjedniče.

- Odustajem od kandidature, previše je tu prepreka, zagonetno sam zaključio i nagnuo pivo iz boce.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PričaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.