Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Lokalni izbori 2009.

Predsjednici ŽO HDZ-a i HSLS-a zajedno na izbore za župana i vijećnika

  Dragutin Šantoši/Večernji list           15.04.2009.         2106 pogleda
Predsjednici ŽO HDZ-a i HSLS-a zajedno na izbore za župana i vijećnika

VIROVITICA - Na prigodnoj svečanosti u Virovitici danas su Josip Đakić, predsjednik ŽO HDZ-a i Zvonimir Kojić, predsjednik ŽO HSLS-a potpisali predizborni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za izbor župana i vijećnika Virovitičko-podravske županije.

Slijedom sporazuma HSLS će na zajedničkoj listi imati tri kandidata za županijsku skupštinu te kandidata za zamjenika župana. Na svečanosti je potvrđeno da su HDZ i HSLS i dosad na županijskoj razini vrlo uspješno sudjelovali u zajedničkoj koaliciji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kritika
20.4.2009. 16:36
Bubi! ja jako dobro znam i novi i stari zakon, ali ti očito ne shvaćaš slijedeće. Zakon predviđa dužnosnike koji se biraju, a to su Župan, 2 zamjenika, predsjednik i 43 člana skupštine. Od ovih je SDP nudio HSS župana jednog do župana i polovicu viječnika.
Po SDP-u samo se to regulira sporazumima i to prije izbora. SDP-e je protiv podjela po političkoj liniji ostalih dužnosnika, tu trebaju raditi kompetentni i sposobni ljudi. Naprimjet 7-10 (ovisno o sistematizaciji to se stalno mijenja ponovo prema političkim potrebama) pročelnika u županiji, rukovodstva u županijskim ustanovama itd. Vidite u Slatini je nakon prošlih izbora pala gradonačelnica koja je dobila 52 % glasova, a prebjezi su postali, direktori u Komradu, pučkom učilištu, šefovi službi u policijskoj upravi, radna mjesta u duvanu itd.
Takvu je podjelu HSS zahtijevao od SDP-a i nakon odbjenice otišao je HDZ-u i ako će sa HDZ-om dobiti samo jednog do župana i 3 puta manje viječnićkih mandata, ali će ponovo nakon izbora umjesto struke za županiju i županijske ustanove biti jedino bitno imati stranačku iskaznicu.
bubi
18.4.2009. 7:53
kritika, ajd ne lupaj pa zar nije logično i koalicijski ispravno da se partnerima ustupaju neka mjesta. Ako je jaći partner logično je da daje Župana ili gradonačelnika ili načelnika, manji ili slabiji partneri daju do...A o novom izbornom zakonu nemaš pojma jer se sad za te dužnosti bira izravno tj glasa se za ime i prezime, a ne za "sposobnog-podobnog" nakon izbora. HSLS je stranka iz koje je HDZ uvijek crpio sposobne i kvalitetne kadrove kojih je u njegovim redovima često nedostajalo. A Koić pa molim vas nađite mi tog sposobnijeg za tu dužnost- resor gospodarstvo.
crna guja
16.4.2009. 22:30
E sad ta floskula o kompetenciji nevjerujem da prolazi i kod onih što svake četri godine izađu ili ne izađu na izbore a kamoli kod mene jer imam informacije iz prve ruke.Nemojmo se sad praviti fini i socijaldemokrati imate jednog Bandića uz kojeg je vezano na stotine afera i čovjek je toliko ciničan i bezobrazan da se na činjenice koje mu novinari iznose u lice smije.A ove lokalne šerife da ne nabrajam.
kritika
16.4.2009. 18:06
Crna guja! U pravu si, ali nažalost SDP-e ne trguje dužnosničkim mjestima, već smatra da trebaju to raditi kompetentni i stručni ljudi. Za demokraciju i državu super za stranku katastrofa. SDP-e je HSS-u ponudio mjesto Župana i jednog dožupana i na listi omjer 1:1, a kada su ovi tražili da se podijele dužnosnička mjesta kao naprimjer u Sisku, SDP je tražio da se to ne dijeli već da to moraju raditi stručni i kompetentni ljudi, preko noći su otišli HDZ-u i za mjesta koja se biraju i koja se u svim demokratskim zemljama jedino reguliraju sporazumom dobiti će sitnice kao i HSLS, ali će uhljebiti komplet rukovodstvo na dužnosničkim mjestima nestručnim, ali stranačkim ljudima.
crna guja
16.4.2009. 17:20
HDZ-e ne radi greške kao SDP-e 2007 za vrijeme parlamentarnih izbora toliko su bili sebični i samouvjereni da će dobiti izbore da čak niti HNS nisu htjeli uzeti u predizbornu koaliciju i normalno po dontu su izgubili izbore ,a HDZ-e to radi drugačije oni stvaraju što širu koalicijsku frontu protiv SDP-a i to je dobitna kombinacija i ovih lokalnih izbora što ćete škola se plaća dvaput.
netko iz mase
16.4.2009. 17:09
Hsls je dobro trgovao..za ništa dobiješ mjesto dožupana - da su išli sami ne bi prešli prag..ispod 3 %.. za njih ne glasa čak ni njihova familija.. a o kojiću se nema što reći.. nit smrdi nit miriše..lijgav stvor
marko
16.4.2009. 15:27
Kritika - kaže Nada da nemaš šanse.
Pero
16.4.2009. 9:08
Privatizirana stranka od strane jednog od starih igrača hrvatskog načina privatizacije.
kritika
16.4.2009. 8:56
Vidi se uspješnost suradnje, samo na slijedećem podatku. Prije Kojićeve "USPJEŠNE" suradnje HSLS je u županijskoj skupštini imao 5 vijećnika, a nakon Kojićevog uspjeha na listi će imati čak 3, a ući će 1. No bitno je da je Kojić dožupan. Čestitamo Kojiću na doista velebnom uspjehu.


Još iz kategorije Lokalni izbori 2009.