Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Predsjedniče, sjetite se Mesića

  Boris Pavelić/Novi list           09.02.2013.         1817 pogleda
Predsjedniče, sjetite se Mesića

Dok je Mesić, s jedne strane, bio nepopustljiv zastupnik jasnih vrijednosti, Josipović želi biti medijator i pomiritelj svih interesa u društvu. Oba pristupa imaju prednosti: da nije bilo Mesićeve borbene nepopustljivosti, Hrvatska se vjerojatno ne bi dovukla do EU; da danas nije Josipovićeve pomirljivosti, društvo bi bilo još razdrtije zagriženošću i svađama

Vara se predsjednik Republike ako misli da je dovoljan novinski intervju nedvosmislene podrške dvojezičnosti u Vukovaru, pa da time bude ispunjena njegova uloga jamca ustavnopravnog poretka. Naročito zato jer je sam Josipović unio zabunu nespretnom dvosmislenom izjavom koja se mogla tumačiti i kao podrška onima koji ruše Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina: »Ako se ustavni zakon ne želi poštivati, treba ga mijenjati«. 

   Pretpostavimo da je Stjepan Mesić u rujnu 2000, kada su dvanaestorica potpisala ono povijesno »pismo generala«, umjesto što je zapovijedio momentalno umirovljenje, iz inozemstva poručio ovako: »Ako generali misle da nešto ne valja, onda to treba i mijenjati«. Što bi bilo da Mesić prije deset godina, u rujnu 2003, kada su pred kućom generala Bobetka stražarili »kestenjari«, nije stao pred kamere i izgovorio onaj svoj poznati govor: »Mi moramo ustrajati na tome da je Hrvatska pravna država, da svi zakoni jednako vrijede za sve i da nitko nema i ne smije imati bilo kakve privilegije, bez obzira na prijašnje zasluge«, nego da je rekao: »Ako se Zakon o suradnji s Haškim sudom ne želi poštivati, treba ga mijenjati«? Da je Mesić učinio tako, posve je moguće da Hrvatska danas ne bi brojala zadnje mjesece do ulaska u EU. 

  Ako i dopustimo mogućnost da je Josipović mislio suprotno od onoga što je rekao - da je dakle želio ukazati na nepoželjni apsurd promjene jednoga od ključnih ustavnih zakona - predsjednikovo nam se zauzimanje za dvojezičnost u Vukovaru čini premlakim, nejasnim i nedovoljno odlučnim. Čini nam se takvim usprkos tome što poštujemo Josipovićev drukčiji pristup ulozi predsjednika Republike od pristupa koji je prakticirao Stjepan Mesić. 

   Dok je Mesić, s jedne strane, bio nepopustljiv zastupnik jasnih vrijednosti, Josipović želi biti medijator i pomiritelj svih interesa u društvu. Oba pristupa imaju prednosti: da nije bilo Mesićeve borbene nepopustljivosti, Hrvatska se vjerojatno ne bi dovukla do EU; da danas nije Josipovićeve pomirljivosti, društvo bi bilo još razdrtije zagriženošću i svađama. 

  Sreća je Hrvatske da je 2000. izabrala Mesića, jer je u deset godina reafirmirao vrijednosti bez kojih nema pristojne europske zemlje; dobro je da smo izabrali Josipovića, jer je u mnogih ublažio osjećaj nezadovoljstva i odbačenosti. No Josipović bi danas morao priznati da nisu sve važne bitke dobivene, i da se ne može u svemu uvažavati baš svačije uvjerenje. I zato sada, kada duhovi splitske Rive obuzimaju Vukovar koji im se cijelo desetljeće dostojanstveno odupirao, predsjednik mora stati pred naciju, kao što je u najosjetljivijim trenucima znao učiniti Mesić. Kada je Haag optužio Janka Bobetka, 80 posto građana željelo je prekid suradnje sa sudom, a borbeni su bubnjevi odjekivali mnogo snažnije nego danas. No nakon Mesićeva televizijskog govora, pučističko se ključanje odjednom ohladilo. Tako danas mora i Josipović: istupiti, rastjerati maglu koju je sam stvorio, obraniti zakon i spasiti čast Vukovara, grada koji bi 2013. prvi put mogao pokleknuti.

Kolumna Zemlje koje nema Borisa Pavelića, Novi list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
13.2.2013. 15:24
Evo malo što piše na indexu o ljigni:
Tri gladne godine

Tri najgore godine u hrvatskoj postratnoj povijesti prohujale su pored predsjednika Republike, a da on nije ni trznuo. Raspad gospodarstva, ekonomska kriza, korupcija i rasulo političkog establišmenta, bujanje radikalne desnice, zaoštravanje fašističke retorike, jačanje antisrpskog sentimenta, rasizma i šovinizma, huškanje Crkve...

Ništa od toga nije ga dodirnulo. Ništa ga nije motiviralo da se jače angažira: u skladu s ustavnim ovlastima ili u javnosti, kao najviši državni dužnosnik. Ništa ga nije natjeralo da se oglasi u zaštitu svojih građana, ugroženih manjina, državnih institucija, Ustava i zakona. A kad se oglasio, kao nedavno u vezi prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru, svojim nemuštim i kompromiserskim izjavama samo je dolio ulje na vatru.

Da se ne govori o tome kako je osobno pridonio razbuktavanju antisrpskog raspoloženja i daljnjem suzbijanju slobode medija.

Afere i gafovi

Pritom se koprcao u aferama, valjao u gafovima, kršio zakon (pišući previše prekovremenih sati), trgovao s Vladom oko tajnih službi i ravnatelja javne televizije, lansirao frazetine koje ništa ne znače, dodvoravao se, ali i prijetio i vrijeđao.

Jedino oko čega se u proteklih godinu dana ozbiljno oglašavao bile su njegove ovlasti. Ne samo zadržavanje, nego čak i povećanje. To mu se u ovoj društvenoj, ekonomskoj i političkoj kataklizmi ipak učinilo najvažnijim.

Dobro je proučio cijelu materiju i zaključio kako bi najviše volio dobiti ovlast predlaganja glavnog državnog odvjetnika. Kako bi mogao vratiti zaštititi koga god treba i vratiti usluge onima koji brinu o njemu.

Sve u svemu, tako je u praksi izgledala Nova pravednost.

Čvrsta točka trulog sustava

I zašto bi onda netko opet glasao za Ivu Josipovića? Zato da ne glasa za onog drugog? Da ne pobijedi netko još gori? Da zadržimo iluziju o "čvrstoj točki sustava" na Pantovčaku, kao protutežu Vladi? Ili zato što nam je baš svejedno?

Oni koji misle da im je svejedno tko je predsjednik države, neka razmisle još jednom. Jer na Pantovčaku trenutno imamo čovjeka koji je obećavao svašta, ispunio nije ništa (osim što je natukao milijune kuna prekovremenih sati), čovjeka koji nije koristio ustavne ovlasti onda kad je trebao, a miješao se u ono u što uopće nije trebao.

Nije pomogao popraviti ono što se moglo, a dodatno je kvario ono što nije smio.

Ukratko, protratio je većinu prvog mandata. Logično je onda da ide na drugi.

Cijeli članak na: www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-rejtinga-budalo/662278.aspx
stole123
11.2.2013. 23:14
nadakon možeš li ti zamisliti u svojoj kući da imaš ti,žena,djeca ista prava i da se dogovarate oko svakog posla.dali bi tvoja obitelj napredovala.ili si ti gazda i sve saslušaš najbolje izabereš pa kom pravo kom nije
stole123
11.2.2013. 23:06
nadakon pa meni se nešto po glavi mota,nisu hdzeovci skinuli ovlasti predsjedniku nego stipe nije mogao sve da prati,zamisli tuđmana sa 33 savjetnika,pa stipu sa 164 savjetnika,i josipovića sa 56 savjetnika ako u međuvremenu nije dodao još nekog. zamisli da je mesić zadržao sve funkcije koliko bi mu tad trebalo savjetnika.
fitilj i to je lako moguće ko zna što bi sve tad bajić uradio i koliko bi zampova se još otvorilo,pozdrav
fitilj
11.2.2013. 22:36
Kolega stole123 zar ne sumnjaš u to da kada bi Ivela lupio šakom o stol i postrojio sve političare da im očita lekciju, na scenu stupio Mladen Bajić i otvorio neka škakljiva pitanja poput recimo ZAMP-a.
nadakon
11.2.2013. 22:35
Stole123 pa kako da lupi o stol kad su ovi bivši skinuli puno ovlasti predsjedniku tako da on može samo figurativno lupati ali ga nitko nemora slušati..mi smo izabrali parlamentarni način vladavine a ne predsjenički..i to moramo poštivati navijali mi za bilo koga..to još mogu raditi rusi,bjelorusi ali sve je manje zemalja gdje su predsjednici glavni bosovi..
stole123
11.2.2013. 22:18
nadakon zadnjom izjavom o ćirilici u vukovaru postigao je više nego za sve ove godine.
a očekujem od njega ne da nas naziva stokom sitnog zuba. nego da lupi šakom o stol i postroji sve političare i da im očita lekciju. ako je potrebno i da ih promjeni .a ne samo da bude figura nego da se pokaže i kao predsjednik jedne suverene države čija treba biti poslednja,a ne milanovićeva ćaćićaeva,jovanovićeva i da ne nabrajam.
fitilj
11.2.2013. 21:27
Gospodo živi bili pa vidjeli!
nadakon
11.2.2013. 20:37
Gos.predsjednik IVO JOSIPOVIĆ sto posto dobiva i drugi mandat i to nadmoćno..možete se vi njegovi protivnici postavit na glavu ali to su činjenice..ovako kako se ponaša on tako se treba ponašati jer čovjek zna kad šta treba reći,kad treba nešto i prešutjeti..čovjek je pravi gospodin i diplomata koji donosi mir u regiji i kojega svi cijene u okolici..pa zar trebam opet imati predsjednika koji će mi reći da sam stoka sitnog zuba..ne hvala..
Boss
11.2.2013. 20:09
Josipović nas bar ne sramoti kao zagovaratelj "pravne države", koji je išao u službene posjete dikatatorima u šator i ispijao devino mlijeko.
Mate Vukušić
11.2.2013. 19:33
Teško onom tko očekuje da mu Josipović donese pobjedu na lokalnim izborima. On je dobar predsjednik države, to sasvim dovoljno od njega..
slavujj
11.2.2013. 19:27
slažem se da je gospodin Josipović bio najbolji izbor za predsjednika rh,i dobro je da je tako,
samo to ne može nimalo ,baš nimalo pomoći sdp-u vtc i toga bi morali i trebali biti svijesni!
Mate Vukušić
11.2.2013. 19:17
Čovječe, možete Vi tipkati i biti frustrirani koliko god, nezadovoljni više ili manje, ali pozitivnu stranu predsjednika RH teško ćete minorizirati, pogotovu načinom na koji to činite. Daleko od toga da je Josipović idealan predsjednik ali nakon svoja dva prethodnika Ivo je jednostavno - predsjednik!
fitilj
11.2.2013. 18:48
Poštovani g. Mate Vukušić u hrvatski puk je tek nakon Josipovićevog izbora dobio priliku uvidjeti koju je grešku napravio glasujući za njega.

Nije to bilo samo zbog njegovih javnosti slabo poznatih afera i ljubakanja sa Tadićem, već zbog njegove ni vrit ni mimo politike i stavova koje zauzima i zbog čega je mislim zasluženo dobio svoje nadimke lignje i svileni.

Koliko se sjećam Josipović je šest godina šutio u Saboru i otprilike isto toliko godina u zagrebačkoj skupštini gdje mu je šef bio Milan Bandić!

Mate Vukušić
11.2.2013. 17:00
Poštovani g.fitilj, ako baratamo s podacima iz 2010. godine onda evo i ovakav podatak:
"Prema agenciji Puls, koja redovito provodi mjesečna terenska istraživanja javnog mijenja - Crobarometar - Josipović je najveći postotak popularnosti zabilježio u travnju i kolovozu 2010. godine, kada mu je rejting iznosio 84, odnosno 82 posto. ( 11.09.2010. )"
Danas nije taj omjer ali je po popularnosti, pozitivnoj naravno, daleko ispred svih političara na hrvatskom terenu.
fitilj
11.2.2013. 8:58
Mate Vukušić vidi se da ne pratiš aktualne trendove, jer da ih pratiš onda nebi tvrdio da svileni predsjednik ima podršku 70-85 % hrvatskog puka.

Današnji Glasu Istre donosi rezultate najnovijeg mjesečnog istraživanja koje je agencija Promocija Plus provela u četvrtak i petak: "Hrvatski su građani sve više razočarani u politiku. Vladi i SDP-u popularnost je pala na najniže grane nakon izbora, a prvi čovjek oporbe Tomislav Karamarko u siječnju je postao najnepopularniji političar u Hrvatskoj, pretekavši Ivu Sanadera, prema redovitom mjesečnom istraživanju CRO-Demoskop, koje je agencija Promocija Plus provela u četvrtak i petak.

Vladi se u posljednjih 12 mjeseci potpora građana gotovo prepolovila i spustila na 35,7 posto, dok se broj protivnika njezine politike povećao na 49,4 posto. SDP je zadržao vodeći položaj među strankama, ali mu je podrška pala na 25,7 posto. U takvoj situaciji HDZ nije uspio zabilježiti veći porast, nego stagnira na potpori od 19,1 posto. Izborni prag prelaze još samo Hrvatski laburisti s 9,8 posto, koji su treća stranka. Sve ostale kreću se do najviše 3,3 posto glasova (HDSSB), pri čemu HNS ima 3,2 posto, HSU 1.7, a IDS 1,1 posto potpore.

Uvjerljivo najpopularniji političar u zemlji je Ivo Josipović (tako misli 40,4 posto), a slijede ga Dragutin Lesar (7,4) i Zoran Milanović (5 posto). Vrh ljestvice najnegativnijih političara prvi put je zauzeo predsjednik HDZ-a Karamarko, kojem nepopularnost sustavno raste i popela se na 18,5 posto. Sanader je pao na drugo mjesto na ljestvici negativaca, sa 17,7 posto, a Radimir Čačić na treće, s 12,4 posto. www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/vlada-tone-a-karamarko-najnepopularniji-politicar-380477

Tvoji podatci o ljignjinoj popularnosti si vjerujem bazirao ne rezultatima predsjedničkih izbora u Finskoj, gdje je pravo glasa imalo 25 birača, a glasalo je njih 14, Ivo Josipović osvojio čak sto posto glasova.
Evo ti malo činjeničnog stanja pa promisli prije nego što počneš halucunirati o 70-85 % podrške hrvatskog puka: Prvi 27. prosinca 2009. Odaziv birača: 1.972.693 (44%)
Ivo Josipović SDP 640.005 ili 32,44 %
Milan Bandić nezavisni 292.774 ili 14,83%

Drugi krug 10.01.2010 odaziv birača: 2.253.770 (50,13 %) Ivo Josipović SDP 1.339.385 60,26 % Milan Bandić 883.222 39,74 %

Mate Vukušić treba baratati činjenicama, a ne po onoj što se babi htilo, to se babi snilo!
stole123
10.2.2013. 22:21
mate nisam bio pristalica ivi,ali poslednjim istupom u vezi uvođenja ćirilice u vukovar ipak ima moju podršku.nije ovo sremska mitrovica da se piše ćirilicom i da djeca to moraju učiti u školi
Mate Vukušić
10.2.2013. 22:11
"Odnosi" se na Ivu. Što se tiče kave, može, samo recite tko ste, kada se sretnemo. Pozdrav,
stole123
10.2.2013. 21:50
mate ako se odnosi na mesića,(tvoj komentar) odi u orahovicu i tamo pogledaj koliku ima podršku ,sjeti me da ti nešto ispričam kad se sretnemo
Mate Vukušić
10.2.2013. 21:00
Hm, čudne kvalifikacije i zahtjevi ( prijedlozi ) čovjeku koji ima podršku 70-85 % hrvatskog puka...zar ne? Naravno, da je meštar ispričati i poneki dobar vic, gdje bi mu kraj bio....
fitilj
10.2.2013. 20:24
stole123 nisam očekivao da Josipović oprosti svoju lovu, već samo pokaže toliko obraza, časti i poštenja i ne kandidira se za predsjednika države.
stole123
10.2.2013. 19:52
fitilj pa zar si očekivao da bi josipović oprostio lovu. pa zbog love je i sanader u remetincu
fitilj
10.2.2013. 19:14
Samo u banana državi predsjednik države može biti netko za koga je dokazano sljedeće: "Predsjednik Ivo Josipović iz Komercijalne banke izvukao je svoj te depozit svoje supruge i majke, i to u trenutku dok je račun banke bio blokiran. Učinio je to sklapajući sa štedionicom "Zlatica" - tvrtkom kćeri Posmrtne pripomoći - ugovor o ustupanju potraživanja. Nakon toga je "Zlatica" isti dan takav ugovor o ustupanju potraživanja sklopila s Komercijalnom bankom, zahvaljujući čemu je Josipovićima i nekolicini institucija i poduzeća omogućeno da izvuku svoje depozite i blokirane banke.

U Komercijalnoj banci Josipović je imao deponiranih 57,3 tisuće njemačkih maraka, 11,8 tisuća nizozemskih guldena, 29,1 tisuću austrijskih šilinga, 61,1 tisuću francuskih franaka te 2,2 tisuće dolara. Njegova supruga Tatjana u banci je imala 37,1 tisuću njemačkih maraka, a majka Milica - 483 dolara. Za spomenute ugovore o ustupanju potraživanja Trgovački sud u Zagrebu prije tri godine utvrdio je da nemaju pravnog učinka te naložio da banka Kovanica - pravni slijednik štedionice "Zlatica" - novac mora vratiti Komercijalnoj banci u stečaju."

Naravno da takva osoba nema ni muda ni morala da otvoreno kaže da nije vrijeme da se u gradu najvećih zločina JNA i srbočetničkih hordi, vrati čirilica!

Josipović će uvijek ostat talac svoje nemoralne zlouporabe položaja
Loco
10.2.2013. 17:07
Virkas je, vidim počeo.
Seljaci.hr
10.2.2013. 16:37
Fitilj

slažem se...
crni
10.2.2013. 16:17

Ivo Sanaderu - da ne trošim previše riječi, nabijem te na kurac... činimse da bi tebi i to pasalo. Bolje s tobom ne imat posla. Ajmo, vozi!
HDZ – u normalnoj državi, al ono, baš u normalnoj državi, stranka čiji je premijer sa svim svojim jatacima, 6 i pol godina mažnjavao pare... ne da ne bi ušla u Sabor, neg bi lebdjela svemirskim prostranstvima. Kod nas je moguć drveni šparet, pa i HDZ u Saboru. Ne želim više trošiti ni prvog slova abecede „A“ na ovu stranku, a kamo li bilo što.

Vesna Pusićko – Nema majko, kad tebe vidim na tevejcu, odma znam da ti je prva rečenica EUROPSKI STANDARD, kojeg si ti očito okusila, za razliku od više od 50% naroda koji radi za 3 000 kn (slovima – TRI JEBENE ILJADE KUNA, EL ČUJEŠ??? ALOOOO????)... ili ti tih tvojih famoznih europskih 400 eura. Vesna... jesil ti ikad živjela mjesec dana sa 3 000 kuna? Ako jesi, ja mora da sam to propustio pivši čaj sa engleskom kraljicom. Ti kad pričaš, reka bi čovjek da živi u jebenom Diznilendu a ne u Hrvatskoj gdje više manje svi jedemo govna. Ako je netko taj koji će ti reći da više prekineš, eto neg budem ja. Majkemi, glava me boli od tebe.
Radimire Čačiću – ja sam u životu vidio bahatih ljudi, al majkane, što si ti bahat, to vidio nisam... i pazi molim te, to sam zaključio gledajuć te preko tevejca, onda si mogu misliti koliko si bahat u mjerilu 1:1, il štob se reklo UŽIVO. Od onih tvojih famoznih investicijskih projekata, evo mi nemežemo doći do zraka koliko se to zalaufalo. Ti da si osto na funkciji na kojoj si bio, mi bi pretekli kompletnu Skandinaviju. Mi sad milijarde eura brojimo, država ima para ko dreka. Svaka ti čast. Što jes jes, znao si engleski jezik... a ne ovaj što te nasljedio, Vrdoljak, priča engleski ka kad upališ IMT pa ga gonjaš ubrdo u trećoj. Čak i Kosorica zna više engleskog od Vrdoljaka a ona ga nije znala beknuti, onda znaš kakav je ovaj tvoj. Ministar gospodarstva koji ne zna engleski!?!?!? – to je ka dekan medicinskog fakulteta koji nikad čuo nije za pencilin.

Mladene Bajiću, državni tužitelju – ti što više hapsiš, njih manje u zatvor ide. Ti meni nabroji 5 osoba koje su PRAVOMOĆNO osuđene za mito, korupciju, pljačku, ratno profiterstvo... i sve pičke materine koje se nalaze u enciklopediji kriminalnog zanimanja... a da su osuđeni na duže od 20 godina? Ima li ih? Jel moguće da u 20 godina pljačke Hrvatske nisi nikoga spremio na 20 godina robije??? Svaka ti čast. Kod nas pravde ko pravoslavlja u Pape. Glavno da ovrhe za neplaćene stambene kredite funkcioniraju ko švicarski sat. Narod? – ko jebe mater i narodu, jel tako?
Ministre Jovanoviću – ja kad sam išao u školu, onda sam redovito koristio knjige od generacija ispred sebe a danas roditelji svake godine kupuju nove knjige, jer gle čuda... 2+2 je danas 4, a već nagodinu je isto 4, al knjige nisu iste... pa se svake godine štancaju nove i na tome zgrću pare. Ko zgrće pare? Ti meni reci a ne ja tebi? Isto tako, ja u školi nisam imao zdravstveni odgoj... pa sam tako sam naučio drkati i to na one novine „Erotika“ i „Start“ a seks sa curom nisam imao potrebe učiti jer mi je nagonski usađena potreba za reprodukcijom, a samim tim i za ubadanjem... al kako je krenulo, sve me ne jeblo ako dolazeći naraštaji neće dobiti državnog instruktora koji će im pokazati kako im se kara cura, pa kad on to obavi, dečko će ići po potvrdu o završenom tečaju karanja uz naravno plaćanje 40 kuna biljega. Ako nemate pametnijeg posla, obnovite one škole koje izgledaju ka željeznička stanica iz 1958-e.

Slavko Liniću – kolki nam je ono pedevej? 25%? Nema majko, svaka ti čast. Kad nema proizvodnje i tvornica, ajmo uzet narodu. Zvekno si porez i na nekretnine? Znači pomorac koji plovi 40 godina i sve pare koje je zaradio, stavi u banku... to je u redu... al kad isti taj pomorac sa tim istim parama kupi 4 stana, e to nije u redu, mora platit porez? Normalno da je u redu ako pare stavi na banku jer banke ne plaćaju porez na dobit... al ako nešto odluči kupiti, tu si ti da te pare preusmjeriš na banku. Svaka ti čast. Nego da te upitam... neki dan sam bio u pekari, iša sam kupit slanac... i zamisli molim te, od 8 slanaca na pultu, bio je jedan 10 centi duži neg svi drugi... ja pito trgovkinju da jel PDV isit na sve slance, ona mi rekla da je... pa kako je to moguće ako je ovaj 10 centi duži? E još nešto, dić porez narodu i otić luftat jaja u Dubai sa onim riječkim naftnim magnatom, SVAKA TI ČAST. Narod – ama ko nam jebe mater... jelde? (jebi ga, cijela Rijeka bruji o tome)

Hrvatski narode i svi građani RH – sretni vam lokalni i budući parlamentarni izbori!
crni
10.2.2013. 16:14
.. jer me živo zaboli kurac što si potkovan latinskim izrazima koji još nikog nisu izvukle iz govana pa neće ni nas... al ti dok to shvatiš, Karamarko će imati 84 godine i pišati u gusku u jednom od staračkih domova. Dok si imao Čačića, vidjeti te na tevejcu nije bilo, osim kad si biflao te latinske izraze, sad kad Čačića nema, opet nema ni tebe. Ti se bojiš? Jel tako da se bojiš? Meni se čini da se bojiš svoje sjene... takav je dojam. Jesi li se kandidirao za premijera? – Jesi. Jel imam ja pravo od tebe nešto očekivat? – Imam. Poduzimaš li išta? – e jebeš mi mater, ako i da, ja to ne da ne osjetim... neg to je u drugoj galaksiji. Usput, nauči se suživjeti sa narodom koji jede govna pa tako nemoj ići na skijanje u Austriju preko vikenda... znaš... nije lijepo... i ne seri mi da je to tvoje slobodno vrijeme jer u ovakvoj septičkoj jami u kakvoj smo svi, ponajmanje je slobodnog vremena za tebe. Jebi ga, mogo si vozit kamion, a ne bit premijer. Jelde?

Ivo Sanaderu - da ne trošim previš
crni
10.2.2013. 16:09
Jelde da je tako? Kad si na tevejcu, gotovo uvijek udaraš neke latinske izraze... koje, da ti budem iskren, ne razumijem... jer me živo zaboli kurac što si potkovan latinskim izrazima koji još nikog nisu izvukle iz govana pa neće ni nas... al ti dok to shvatiš, Karamarko će imati 84 godine i pišati u gusku u jednom od staračkih domova. Dok si imao Čačića, vidjeti te na tevejcu nije bilo, osim kad si biflao te latinske izraze, sad kad Čačića nema, opet nema ni tebe. Ti se bojiš? Jel tako da se bojiš? Meni se čini da se bojiš svoje sjene... takav je dojam. Jesi li se kandidirao za premijera? – Jesi. Jel imam ja pravo od tebe nešto očekivat? – Imam. Poduzimaš li išta? – e jebeš mi mater, ako i da, ja to ne da ne osjetim... neg to je u drugoj galaksiji. Usput, nauči se suživjeti sa narodom koji jede govna pa tako nemoj ići na skijanje u Austriju preko vikenda... znaš... nije lijepo... i ne seri mi da je to tvoje slobodno vrijeme jer u ovakvoj septičkoj jami u kakvoj smo svi, ponajmanje je
crni
10.2.2013. 16:03
pa oni udaraju kolo (densaju) ispred tebe a ti im se diviš. Super... dojam je takav da dok mi svi jedemo govna, ti se zajebavaš. Znam, ti ćeš reći da se radi o očuvanju kulturne baštine. Super – dok država propada tebi je do kulture. Ne zamjeram ti jer ti si kulturnjak... da si predsjednik Švedske, bio bi idealan. Znaš i sam da te zovu „Kuhana noga“... nisam ja to izmislio nego tako drugi govore i pišu... mi bi u Lici rekli „Nit ga jebi nit ga doma vodi“, i ne mislim na kulturno umjetničko društvo... a tebe ni ne mogu zamisliti da lupiš šakom o stol, jer ti nisi takav. A kakav si inače? Klavir i to je to? Kad treba zinut, nema te... kad ne treba zinut, eto te. Tebi je Milorad Pupovac jedina boljka... a narod? – ama ko mu jebe mater i narodu, jel tako? Ti sad, oš me tužit il ne... jebemse.

Zorane Milanoviću – Moj Zoks... dok ti nešto odlučiš, prođe 14 godišnjih doba. Ti se probudiš u 4 u jutro pa do 7 razmišljaš koje bi čarape navuka? Jelde da je tako? Kad si na tevejcu, gotovo uvije
crni
10.2.2013. 15:52
Al ne merem ja...jer nismo frendovi na fejsu...nego, potrazi ga searchu (Bloger Krule) i posalji mu zahtjev...that`s all I can do...sta da ti velim...
Dotad - evo ti onaj text koji si trazio onomad.

Od 1.1. stupio je na snagu zakon kojim ne smiješ ništa o nikom napisati a ponajmanje o političarima a da te oni ne tuže. Ideeeeš...

Ivo Josipoviću – dojam kakav ja stječem gledajuć tevejac, je da ti jako lijepo sviraš klavir... al od te tvoje vještine, nitko od naroda nema koristi. To je ka da ja mogu pljunut 20 metara u dalj. Kakve koristi od toga? Ama baš nikakve. Znam te nedjeljom vidjeti na tevejcu kako primaš građane, koji do tebe dođu po ko zna kakvim linijama, jer ja ne mogu nikako. Isto tako, vidim te često kako u svojoj predsjedničkoj rezidenciji ugostiš kulturno umjetničko društvo, pa oni udaraju kolo (densaju) ispred tebe a ti im se diviš. Super... dojam je takav da dok mi svi jedemo govna, ti se zajebavaš. Znam, ti ćeš reći da se radi o očuvanju kulturne baštine. Super –
Loco
10.2.2013. 15:46
Nemam namjeru se upuštati u vaše maratonske
komentare a znao bih i bio za razliku od vas
samo realan i nimalo pristran. No, samo podsjećam
da se predsjednik ipak ne ljubaka , a napose sad
s predsjednikom Nikolićem.
stole123
10.2.2013. 13:36
samo da dodam borisu , dali on smatra da je mesić bio toliko vredan koliko ga je nahvalio , po mom mišljenju mesić je bio kao predjednik ispod nule. ili kako su ga neki nazivali majstor za viceve pričati i ništa više od toga,
stole123
10.2.2013. 13:25
fitilj potpisujem tvoje razmišljanje i dodajem.
nikad nisam bio pristalica josipovića i nisam ni danas ali me je prijatno iznenadio njegovim stavom u vezi ćirilice u vukovaru, ,, ako zokaon nevalja i građani ga ne žele poštovati treba ga mjenjati,, to su prave riječi za tako neku stvar, zakon su pisali ljudi (političari) zašto bi se narod morao slagati sa tim nakaradnim zakonima koje su ti političari donijeli, na kraju zašto ti političari koji su donijeli takav zakon nisu razmislili dali će takav zakon podržati hrvatski građani. po mom mišljenju iz vana je rečeno morate donijeti takav zakon i naši su to odmah i izglasali, ja bi postavio pitanje, dali su naši saborski zastupnici izabrani od naroda u sabor otišli da bi bili figure u saboru i dizali ruke za sve što im netko kaže ili predloži, ili su tamo postavljeni od naroda da se bore za dobrobit onih koji su ih tamo postavili.ne prihvaćam takvo razmišljanje da manjina teroriše većinu,nisam protivan da djeca pravoslavaca uče ćirilicu ali kao izborni predmet, ali isto postavljam pitanje zašto treba 70 posto hrvata učiti ćirilicu. dali ona mnjina 30 posto treba da teroriše većinu.ista stvar je i za gejeve. neka u svojoj kući budu što hoće ali u javnosti trebaju biti normalni ljudi kao i svi ostali zašto oni moraju praviti razne parade .iako nisam bio pristalica josipovića sa ovim zadnjim riječima me je iznenadio i to prijatno ako zakon nevalja treba ga mjenjati,a ja bih dodao ako saborski zastupnici nevaljaju i njih treba mjenjati i sve ono što nevalja treba mjenjati jedino takvo razmišljanje će lijepu našu izvesti iz krize,
fitilj
10.2.2013. 12:49
Loco i nadakon ne osporavam vam pravo da se divite i veličate predsjednika kojeg ste birali, ali isto tako nevidim zašto zatvarate oči pred činjenicama kao što su njegovi prsti u aferi Zlatica, ZAMP, posmrtna pomoć i vjerujem da to nije sve. www.lupiga.com/vijesti/index.php?id=6643
www.vecernji.hr/vijesti/josipovic-umrezen-sa-zvijezdama-afere-posmrtna-pripomoc-clanak-75323

Svima nama je dobro poznato da nam je pravna država u rukama interesnih skupina, lobija i mafije na vlasti. Svi dobro znamo, a to je poznato cijelom svijetu da su nam policija i Državno odvjetništvo i USKOK serviseri dnevno političkih potreba većine iz Banskih dvora i Markovog trga, a ne građanki i građana, tj. pravne države.

Svi dobro znamo, a to je poznato cijelom svijetu da nam je pravosuđe sve drugo do dijete takozvane Božice pravde samostalno, neovisno i da kao takva funkcionira tek onda kada političke zvijezde padnu u nemilost, a ne po principu da su nema nedodirljivih! Vrijeme će pokazati tko je

I to je samo dio argumentiranih i činjeničnih razloga zašto se je osobno ne čudim da osoba koja se ljubaka s predsjednikom države čiji su građani počinili genocid nad hrvatskim građankama i građanima ne vidi ništa sporno u uvođenju ćirilice u gradu najstrašnijeg zločina i pokolja u Domovinskom ratu. www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=9JT-RNsn4h0&NR=1
nadakon
10.2.2013. 11:08
Fitilj bitno da se nešto priča i po nekom pljuje..pa zar te nije sramota tako nešto izjaviti za jednog normalnog čovjeka..pa šta bi po tebi on stalno trebao držati nacionalističke govore,prijetiti nekome za judine škude ili nas nazivati stokom sitnog zuba..meni takav više nikad netreba a ako tebi treba biraj si ga sam za sebe..
Loco
10.2.2013. 10:58
Bravo! Ovi "epiteti" su zaista neophodni.
Sramota, pa legalno je izabrani predsjednik.
fitilj
10.2.2013. 8:03
Za razliku od Stipe Mesića koji je običan čovjek iz naroda, Josipović, Ivo Josipović je tipićni postkomunistički politički profiter bez domoljubnih osjećaja.

Ne nosi on bez razloga nadimak ljignja i svileni.Još iz kategorije Aktualnosti