Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2013.

Predavanje o lokalnim izborima i izbornom pravu

        04.04.2013.         1909 pogleda
Predavanje o lokalnim izborima i izbornom pravu

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je predavanje o lokalnim izborima i izbornom pravu. Predavanje su, maturantima virovitičke Jezične gimnazije, održale tri studentice, volonterke u Hrvatskom saboru, Martina Bašić (Fakultet političkih znanosti), Sanja Sabolić (Pravni fakultet) i Vlatka Šelimber (Fakultet političkih znanosti) koje su i same bile učenice škola s područja Virovitičko-podravske županije.

Teme predavanja su bile podijeljene na pravnu pozadinu izbora, izbore s politološkog aspekta i novinarski dio, a budući da je najveći problem privući mlade da izađu na izbore, prilagođene baš njima. Prema riječima mladih predavačica razlog ovoj, hvale vrijednoj, inicijativi je upravo pobuđivanje svijesti o važnosti lokalnih izbora te informiranje o pravima i obvezama mladih ljudi kao budućim glasačima.

Učenici su pitali o izboru kandidata za tijela lokalne i regionalne samouprave te načinu provođenja i uspješnosti predizbornih kampanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
4.4.2013. 8:10
Mislim da je ovo hvale vrijedna inicijativa, jer treba pobuditi svijesti svih građanki i građana, a posebno mladih, kako bi na predstojećim lokalnim izborima učinili početak kraja lokalnim lupežima koji su im uništili budućnost i umjesto da rade na stvaranju države u kojoj će prosperirati, poštenje, stručnost i marljivost, srozali su državu na razinu ljudske pohlepe, lopovluka, nepotizma i kadroviranja po stranačkoj pripadnosti.


Još iz kategorije Izbori 2013.