Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Županija

Pozvao Bajića, USKOK, poskoka i riđovku da stanu na kraj lopovima

  Dragutin Šantoši/Večernji list           28.09.2010.         2571 pogleda
Pozvao Bajića, USKOK, poskoka i riđovku da stanu na kraj lopovima

ORAHOVICA - Od 1960. godine živim na ovom imanju i nikada mi nije bilo teže nego sada. Stalno doživljavam neprilike. Ne smijem se maknuti od kuće, otići liječniku ili zbog nekih drugih razloga u grad, a da mi se nešto ne ukrade s imanja. Pozivam Bajića da u uništavanje lopova, koji potkradaju mirne građane, uključi USKOK, poskoka i riđovku, inače od ove države neće biti sreće, kaže Josip Magečić (62), umirovljeni vozač iz Novoga Petrova Polja.

U bivšoj Jugoslaviji Magečić je bio hrvatski nacionalist. Zbog pjevanja hrvatskih pjesama sedamdesetih godina osudili su ga na devet mjeseci zatvora, 18 mjeseci uvjetno.

Magečić živi u ulici na kraju sela, u kući koju je ogradio sa sedam redova bodljikave žice, kao u kakvu logoru. Rolete na prozorima gotovo da i ne podiže jer mu zavidni sumještani razbijaju prozore. Njegovu imovinu u dvorištu štiti i oštar pas na dugom lancu koji ne poznaje nikoga osim Magečića.

Nevolje su počele 1991. godine kada su mu ukrali tri puške koje je tada kupio za obranu i platio oko 10.000 njemačkih maraka. Godinu dana poslije u prometnoj nesreći poginula mu je majka pa je u kući ostao sam. Iz štaglja su mu ukrali sedam kubika dasaka i tri kubika planki.

Prije dvije godine, tvrdi Magečić, pokušali su mu uzeti dio zemlje. Umjesto lopova, koji je tri godine koristio tuđu zemlju, odvjetnicima i sudu, da dobije svoje, Magečić je morao platiti 5000 kuna. Tako je umjesto lopova kažnjen on. Magečić tvrdi da su mu (ne)poznati sumještani posipanjem sredstva za uništavanje hrasta uništili oko 3000 stabala bagrema.

U orahovičkoj policijskoj postaji pak kažu da ni jednu prijavu za krađu nisu zaprimili te da, ako se smatra pokradenim, sve krađe prijavi policiji koja će o njima provesti kriminalističko istraživanje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija