Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Novinarstvo i mediji

Poznati virovitički novinar okrenuo novu stranicu!

  Lana Gašparac / Zagreb info           20.05.2023.         4578 pogleda
Poznati virovitički novinar okrenuo novu stranicu!

Nakon 28 godina televizijske karijere, iskusni istraživački novinar Ivan Žada odlučio se na jedan potpuno novi korak u svom životu.

“Nisam u ovu priču ušao grlom kroz jagode, nego sam imao u glavi već neku viziju. Želio sam stvoriti jedno mjesto na kojem ću zajedno sa svojim kolegama profesionalcima moći ponuditi kvalitetan medijski proizvod. Ima nas puno koji smo na tržištu, ima puno kolega koji možda unutar svojih redakcija danas ne mogu ostvariti svoje ideje, tako da se ne bojim da ćemo uvijek moći savladati sve prepreke i tržištu ponuditi vrhunski proizvod. I dalje ostajem u medijima no uz ulogu novinara sada se pojavljujem i u drugim segmentima proizvodnje sadržaja i to me jako veseli”, priča nam dugogodišnji novinar za portal Zagreb info.

 

A svoj televizijski put započeo je još 1996. na HRT-u. Radio je kao reporter popularne “Istrage”, zatim u postavi magazina “Provjereno” i informativnog programa Nove TV. Svoj trag zasigurno je ostavio i u “RTL Danas” ali i istraživačkom magazinu “Potraga”, a posljednji doticaj s televizijom bila je regionalna UNA TV koja se nažalost u godinu dana nije uspjela probiti na hrvatsko tržište.

“Nakon svih tih godina jednostavno ti dođe da podvučeš crtu. Shvatio sam da na tržištu više nema više formata koji bi me zadovoljio, a informativni program više mi nije izazovan i zanimljiv. Također, novac koji se danas nudi iskusnim novinarima nažalost nije na razini lakog i dostojanstvenog življenja. Tako da sam jednostavno shvatio da svoje znanje i iskustvo mogu usmjeriti u drugom pravcu”, objašnjava Žada.

“Dakle priča je o djedu Franji Žadi i njegovom putu kroz njemačke koncentracijske logore. Plan nam je objaviti memoare pod nazivom “Dionicom života od Dachaua do Mauthaisena”, na češkom i hrvatskom. Potom ćemo raditi i dokumentarac o nekoliko godina logora od Danske do Bavarske”, ispričao nam je ponosno novinar Ivan Žada koji se veseli novim poslovnim pothvatima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Novinarstvo i mediji