Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Aktualnosti

Poziv za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti

        21.04.2010.         1050 pogleda
Poziv  za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sukladno Zaključku Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine, objavilo je Poziv za uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Program međugeneracijske solidarnosti za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. Naime, pozivaju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući starijim osobama" ili „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" pod uvjetima iz Zaključka Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu se uključiti samo za provedbu jednog Programa s najmanje 100, a najviše 200 korisnika prema kriterijima iz Zaključka. Zaključkom su razrađeni kriteriji uključivanja korisnika, zapošljavanje izvoditelja tima, usluge i način pružanja istih korisnicima, nadzor, evaluacija te organizacijska i druga pitanja važna za  provedbu  Programa. Visina financijskih sredstava koja će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odobravati za Program (za naknade za rad tima izvoditelja i materijalne troškove) pojedinoj jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave putem ovog  poziva izračunavat će se prema  broju korisnika. Također će se odobravati i sredstva za kapitalna ulaganja (za opremu i uređenje prostorija Dnevnog boravka) ovisno o potrebama budućeg Dnevnog boravka i mogućnostima Državnog proračuna. Pismo namjere (uz priloženu dokumentaciju) podnosi se u roku 30 dana od dana objave poziva u „Vjesniku" (21. travanj 2010. godine). Osim toga, detaljnije informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Uprava za međugeneracijsku solidarnost na telefon 01/2308-555 svakog radnog dana od 10,00 do 12,00 sati) odnosno na službenoj Internet stranici www.mobms.hr. Istodobno se cjelokupan tekst navedenog Poziva može vidjeti i na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji", a zainteresirani potrebne informacije mogu dobiti i i u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravidra.hr)

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
22.4.2010. 22:03
Dajte im toljage da nemoćne i stare umlate jer to Vlada radi dvadesetak godina pa šteta kad ne mogu raditi -što im treba-samo toljaga jer su je tražili?


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.