Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Poziv uzgajivačima svinja na tečaj vezan za Afričku svinjsku kugu

  vn           21.07.2023.         2396 pogleda
Poziv uzgajivačima svinja na tečaj vezan za Afričku svinjsku kugu

Uprava za stručnu podršku poljoprivredi pozvala je sve osobe koje se bave uzgojem svinja za prodaju ili vlastite potrebe na tečajeve vezane za afričku svinjsku kugu. "Važno je znati u kojoj ste kategoriji obzirom na držanje svinja. Ako ne znate to ćete moći saznati od svojeg nadležnog veterinara", poručju uzgajivačima.

Tko je u kategoriji 1, teče vam rok da ispravite nedostatke i pokrenete proceduru rekategorizacije u kategoriju 3 ili 4 (uvjeti zadovoljavaju). U protivnom, ako ostanete u kategoriji 1, u slučaju pojave afričke svinjske kuge sve svinje će vam biti izuzete sa gospodarstva i to bez naknade štete. Tko je u kategoriji 2. teče vam rok da ispravite nedostatke i pokrenete proceduru rekategorizacije u kategoriju 3 ili 4 (uvjeti zadovoljavaju). U protivnom, ako ostanete u kategoriji 1, u slučaju pojave afričke svinjske kuge sve svinje će vam biti izuzete sa gospodarstva i to bez naknade štete.

Kako promijeniti kategoriju?

Odazvati se na tečaj OSNOVE BIOSIGURNOSNIH MJERA U UZGOJIMA SVINJA koje organiziramo 25. i 26.07.2023. U Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici sa početkom u 11 sati, gdje ćete čuti što trebate promijeniti kako biste napravili rekategorizaciju u kategoriju III. Za polaznike tečaja rekategorizaciju plaća Ministarstvo poljoprivrede, a uvjet je da imate registrirano poljoprivredno gospodarstvo kao nositelj ili član.

Rekategorizacija ako nemate registrirano poljoprivredno gospodarstvo ili niste član PG: doći na tečaj kako biste čuli što je potrebno promijeniti u vašem držanju svinja te kod nadležne veterinarske institucije pokrenuti promjenu kategorije nakon ispunjavanja uvjeta za višu kategoriju. U ovom slučaju rekategorizaciju plaća posjednik, po cijeni od cca 38 €.

Po potrebi, a što ovisi o zainteresiranosti uzgajivača svinja, tečajevi će se ponavljati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda