Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Poziv požeškog biskupa na solidarnost sa žrtvama potresa u Italiji

        11.04.2009.         1009 pogleda
Poziv požeškog biskupa na solidarnost sa žrtvama potresa u Italiji

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je na Veliki petak, 10. travnja Pismo vjernicima svoje biskupije i pozvao ih na solidarnost sa žrtvama potresa u Italiji. Biskup u Pismu kaže:
„Dok danas, na Veliki petak, okupljeni oko križa, pobožnim srcem razmatramo djelo Isusove ljubavi, iskazujemo poštovanje prema njegovoj smrti za nas, istovremeno u talijanskoj pokrajini Abruzzo odvija se pokop više od dvije stotine osoba poginulih u nedavnome potresu.

U toj braći i sestrama, u onima koji za njima tuguju, ranjenima u bolnicama, ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, ispunjenih strahom i neizvjesnošću za svoju budućnost, prepoznajemo Isusovo patničko lice. Ne možemo ostati ravnodušni prema njihovu stradanju, nego im želimo posvjedočiti svoju blizinu i solidarnost, utisnuti u njihove rane poljubac plemenitosti i dobrote. Pozivam vas, braćo i sestre, da se 19. travnja, na drugu uskrsnu nedjelju nazvanu Bijelom, ujedno Nedjelju Božanskog milosrđa, kada se spominjemo četvrte obljetnice pontifikata pape Benedikta XVI. sjedinimo sa Svetim Ocem u molitvi za poginule u spomenutom potresu. Povjerimo božanskom milosrđu sve koji trpe teške posljedice tog događaja i vapimo da im Bog podari utjehu i mir.

Zahvalni za sve što smo tijekom nedavnoga Domovinskog rata primali od mnogih dobrih ljudi iz inozemstva, posebno iz Italije, iskažimo svoju plemenitost novčanim darom za postradale u potresu. Na svršetku svake svete mise na Bijelu nedjelju možete dati svoj prilog, kojeg će župnici dostaviti Biskupskom ordinarijatu da ga on proslijedi onima za koje ste ga darovali. Neka Gospodin uveća vašu uskrsnu radost po molitvi i solidarnosti s ljudima u nevolji. Zazivam na sve vas Božji blagoslov sa željom da vaše srce bude ispunjeno uskrsnim mirom i radošću", kaže se u pozivu požeškog biskupa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti