Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Aktualnosti

Poziv na uključivanje u Program "Aktivni u zajednici" 2023.

  zs           05.02.2023.         1652 pogleda
Poziv na uključivanje u Program "Aktivni u zajednici" 2023.

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva provodi program „Aktivni u zajednici“ na području pet slavonskih županija (Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko baranjskoj). Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim pojedincima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Program ima za cilj razvoj društvenog kapitala u ruralnim zajednicama tj. razvoj kulture davanja te provedbu društvenih programa u zajednicama. Zaklada će u suradnji s prijavljenim sudionicima raditi na analizi potreba u zajednici te na razvoju programa, aktivnosti i kampanja koje imaju za cilj rješavanje navedenih potreba iz analiza (npr. razvoj i provedba društvenih programa kao što su manifestacije, sajmovi, radionice, javni događaji te provedba i mentoriranje kampanja za prikupljanje sredstava u zajednici).

Na natječaj se mogu prijaviti oni koji žele raditi na prepoznavanju i korištenju resursa koji postoje u njihovoj zajednici, žele saznati kako dobiti podršku zajednice, razgovarati o potrebama svoje zajednice i sudjelovati u mogućim rješenjima, povezati s drugim organizacijama i podići kvalitetu života unutar zajednice i želite biti kreatori i nositelji pozitivnih promjena u svojoj zajednici.

Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje dobit će priliku na drugačiji način analiziraju svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica.

„Aktivni u zajednici“ nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata ili programa, već program jačanja kapaciteta lokalnih zajednica na području Slavonije i Baranje za povezivanje, suradnju i aktivno uključivanje građana u razvoj zajednice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti