Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Novinarstvo i mediji

Poziv na sudjelovanje u programu edukacije mladih novinara o Europskoj uniji

  Hina           12.02.2023.         1912 pogleda
Poziv na sudjelovanje u programu edukacije mladih novinara o Europskoj uniji

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) poziva mlade novinarke i novinare tiskanih, online, radijskih i televizijskih medijskih kuća na radionicu o izvještavanju o Europskoj uniji. Tijekom trodnevnog programa, sudionici će imati priliku teorijski i praktično upoznati se s funkcioniranjem i izvještavanjem o radu EU institucija, procesom donošenja odluka i zakona na EU razini, „lokalizacijom“ europskih tema i njihovom prilagodbom nacionalnom kontekstu.

Bit će riječi i o ustroju Europskog parlamenta i njegovim komunikacijskim kanalima te prijedlozima za reformu europskih izbora i borbi protiv dezinformacija. Posebna će se pozornost usmjeriti na individualizirani rad kako bi novinari što uspješnije prepoznali i ovladali informacijama relevantnim za sektor koji prate.

Radionica će se održati od 20. do 22. ožujka 2023. u Klubu Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu (Perkovčeva 2), a mogućnost sudjelovanja dobit će deset novinarki i novinara iz raznih dijelova Hrvatske čije prijave budu ocijenjene najuspješnijima. Uz prijave koje se šalju elektroničkom poštom na radionica@hina.hr potrebno je priložiti:

  • Životopis
  • Motivacijsko pismo
  • Dva primjerka objavljenih novinarskih radova (tekst, poveznicu na audio / video zapis)
  • Potvrdu urednika o angažmanu u redakciji

Rok za zaprimanje prijava je 9. ožujka 2023. u 17 sati. Troškove putovanja i smještaja za polaznike izvan Zagreba snose organizatori.

Radionica je dio programa "Obuke Europskog parlamenta za mlade novinare" za čiju je provedbu na natječaju odabrana HINA. Cilj je medijskim djelatnicima u početnoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta i na taj način poticati jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja. Polaznici će po završetku dobiti certifikat o stečenim vještinama.

Detaljan program radionice na kojoj će predavači biti iskusni novinari specijalizirani za praćenje EU tema, stručnjaci za politički sustav EU-a, fact-checkeri te sadašnji i bivši djelatnici Europskog parlamenta zaduženi za komunikaciju s medijima, bit će objavljen uskoro na ovoj poveznici.

Pet najuspješnijih polaznica i polaznika dobit će priliku sudjelovati u drugom modulu obuke koji će se u organizaciji Europskog parlamenta održati u Bruxellesu ili Strasbourgu. Datum modula bit će objavljen naknadno, a preduvjet za sudjelovanje je dobro poznavanje engleskog jezika.

Za dodatna pojašnjenja, na raspolaganju je koordinator projekta Alen Kozina (akoz@hina.hr, m: 091 4808 851).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Novinarstvo i mediji