Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Antifašizam

Poziv na izlet u Kumrovec, na manifestaciju Dan mladosti i radosti

        14.05.2016.         2757 pogleda
Poziv na izlet u Kumrovec, na manifestaciju Dan mladosti i radosti

Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatine i Virovitice u subotu 28. svibnja organiziraju put u Kumrovec na manifestaciju Dan mladosti i radosti 2016. U najpoznatijem selu svijeta Savez društava Josip Broz Tito priređuje proslavu pod geslom U mladosti je radost – u radosti je mladost.

Ova manifestacija potiče druženje, međusobno zbližavanje i upoznavanje s kulturom koja se njeguje na ovim prostorima. U Etno selu Kumrovec, ispred rodne kuće Josipa Broza Tita,očekuje se deset tisuća štovatelja lika i djela jedne od najdominantnijih figura i simbola dvadesetog stoljeća na svjetskoj političkoj sceni. U prigodnom programu koji će voditi Dubravko Sidor, sudjelovat će kulturno-umjetnička društva, Partizanski zbor i pjesnik Enes Kišević. Prisutnima će se obratiti načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulma, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednik Saveza društva Josip Broz Tito Hrvatska Jovica Vejnović , predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin, gosti iz BiH i Slovenije, i u ime mladih, Veronika Kolman.

Posjetitelji mogu, osim praćenja programa, uživati u bogatoj ponudi kumrovečkih ugostitelja Kod Starog (jednostavna jela, pića), Hostela Kumrovec (bistro, smještaj), Ville Zelenjak-Ventek (restoran, pansion), Pionirčeka (objekt brze hrane, pića), Hostelčeka (brza hrana, pića) i ostalih, ugostiteljskoj ponudi na štandovima i pokretnim ugostiteljskim radnjama, ponudi suvenira, hrane i drugog. Posebnu ponudu nude Terme Tuhelj ( http://www.terme-tuhelj.hr/ ). Muzej Staro selo Kumrovec omogućuje razgledavanje muzeja po promotivnoj cijeni od 10,00 kuna i Vile Kumrovec (Titove rezidencije) po cijeni od 10,00 kuna.

Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatine i Virovitice pozivaju zainteresirane građane na izlet u Kumrovec. Cijena izleta , u što je uračunat prijevoz i ručak, je 140 kuna. Zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 099 783 64 56 ili 722-080 (Tihomir Vukelić) ili 095 806 5401 (Vesna Hercigonja).
Polazak autobusa iz Slatine je u 6, a iz Virovitice u 6:30 sati.

Antifašisti Virovitičko-podravske županije na proslavi Dana mladosti u Kumrovcu

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Antifašizam