Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Humanitarna akcija

Poziv na hitnu donatorsku akciju "Podržimo Mirelu"

  vn           07.05.2022.         3451 pogleda
Poziv na hitnu donatorsku akciju "Podržimo Mirelu"

Nekoliko udruga i organizacija pokrenulo je humanitarnu akciju kako bi se skupio novac za Mirelu Čavajdu, odnosno zahvat kojem će se, sve je izglednije, zaista morati podvrgnuti u Sloveniji. Ovoj su mami, naime, hrvatski liječnici redom odbili izvesti prekid trudnoće, usprkos činjenici što joj je bebi dijagnosticiran tumor na mozgu zbog kojeg se očekuje ili da će umrijeti ili živjeti s trajnim, teškim posljedicama.

Iako Čavajda zakonski ima pravo na spomenuti zahvat, četiri zagrebačke bolnice su je odbile, komisija KBC-a Zagreb uvjerava da se dijete može liječiti, a šef te iste bolnice objašnjava kako se, zapravo, radi o eutanaziji.

Slučaj je duboko potresao hrvatsku javnost, a sada su se Zaklada Solidarna, udruge Roda, Cesi, PaRiter te druge organizacije udružile kako bi se Čavajdi barem financijski pokrio zahvat na koji ima pravo u svojoj državi, ali nitko joj ga ne želi pružiti.

“Pozivamo vas da zajedno, u solidarnosti s Mirelom Čavajdom prikupimo nužan iznos za medicinski zahvat u Sloveniji kojeg joj je zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen. Mirela je sada primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 eura.

Zaklada SOLIDARNA će odmah staviti na raspolaganje 15.000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivamo da nam pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) najkasnije do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme”, napisali su na svojim stranicama.

Objavili su i detalje akcije: “Donaciju ‘Za Mirelu!’ možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije otvoren pri Zakladi SOLIDARNA, pri ERSTE banci, IBAN: HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: ‘Za Mirelu’.

Sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od ciljanih 3000 EUR usmjerit će se na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im naša podrška kada ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu. Podržimo Mirelu i recimo DA humanosti!”

Detalje možete pročitati OVJDE.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija