Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Požeški biskup Antun Škvorčević primio radnike KIO Keramike

  Lj. Marić/Večernji listFoto:D. Mirković/PIXSELL           21.11.2011.         2621 pogleda
Požeški biskup Antun Škvorčević primio radnike KIO Keramike

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je jučer u Biskupskom domu u Požegi delegaciju Udruge vjerovnika i bivših djelatnika KIA, keramičke tvornice u stečaju iz Orahovice, stoji u priopćenju iz Ureda biskupa.

Delegacija u sastavu Marijan Vučinić, Ivan Bjondić, Dinko Jukić i Kruno Jurlina biskupu je predstavila stanje otpuštenih radnika koji svakodnevno dvadeset i četiri sata po hladnoći dežuraju pod šatorom ispred tvornice u borbi za svoja prava. Naglasili su kako su svoje vlastite živote uložili u izgradnju i modernizaciju tvornice, te da sada ni od koga ne traže milostinju, nego samo ono što su zaradili svojim rukama, pravednu otpremninu kako bi mogli svojim obiteljima osigurati dostojan život. Zamolili su biskupa za duhovnu pomoć i utjehu.

Biskup je kazao otpuštenim radnicima kako u svom poslanju teško može utjecati na gospodarske ili političke čimbenike koji trebaju rješavati njihovo pitanje, ali da od početka mučnog stanja prati tjeskobu brojnih obitelji koje su ostale bez posla i pridružile se osiromašenim ljudima u Slavoniji, za koje odgovorni ne pokazuju dovoljno razumijevanja.Posvjedočio je svoje suosjećanje sa svim radnicima i članovima Udruge te ih ohrabrio da u svijesti kako gospodarstvo i rad treba služiti čovjeku ustraju u traženju onoga što je u okviru zakona i dobrog gospodarenja realno moguće, da se olako ne bi izgubila radna mjesta.

Zamolio je da organizatori šatora pri tom vode brigu da si radnici određenim postupcima ne bi nanijeli još veću štetu, osobito oni koji su se odlučili na štrajk glađu. Obećao im je svoju moralnu potporu i daljnju molitvenu blizinu. Podsjetio ih je kako je osobito u teškim situacijama silno važno da duhovno budu snažni, mirni i prisebni te tako nadvladaju gorčinu i težinu svega onoga što se nagomilalo u njihovu iskustvu. Spomenuo je da je na taj način tzv. mali hrvatski čovjek, povezan s Bogom živio tijekom naše povijesti moć kojom je pobjeđivao i najteže kušnje kao što je bio i nedavni Domovinski rat. Na kraju biskup je zazvao Božji blagoslov na sve njihove patnje i strahove i povjerio ih zagovoru Gospe Voćinske.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

JANJA
21.11.2011. 15:58
on će im stvarno pomoći vi kiovci nikako da pokucate na prava vrata


Još iz kategorije Gospodarstvo