Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Rokovo

Powerlifting: Virovitica Open International 2013

  HPLS           15.07.2013.         2321 pogleda
Powerlifting: Virovitica Open International 2013

Natjecanje u powerliftingu u Virovitici početkom kolovoza, postaje svake godine sve značajnije. Prije dvije godine zaljubljenici u ovaj sport s područja grada Virovitice organizirali su jedno od prvih natjecanja uopće u powerliftingu u Hrvatskoj. Prošle godine organizatori nisu ni slutili da će odaziv natjecatelja biti u velikom broju kada je natjecanje poprimilo i međunarodni karakter. Prošlogodišnje, prvo službeno natjecanje poslije osnutka Hrvatskog powerlifting saveza, naznačilo je zamah popularnosti ovog sporta u Hrvatskoj. Bilo je značajno i po prvom službenom bench press natjecanju kod nas, te po upotrebi posebne sprave za izvođenje čučnja, tzv. monolifta.

Natjecanje u Virovitici i ove godine pomiče standarde u powerliftingu u Hrvatskoj. Po prvi put u Hrvatskoj natjecateljima se nudi mogućnost natjecanja i u posebnoj dizačkoj opremi, tzv. equipped ili geared inačici natjecanja. Osim toga, po prvi put će se primjeniti i pravila za nove dobne i težinske kategorije, shodno pravilima Međunarodne powerlifting federacije (IPF). Nadalje, Hrvatski powerlifting savez na ovom će natjecanju početi proces prilagodbe pravila prema pravilima Međunarodne powerlifting federacije (IPF). Konkretno, to znači da za čučanj i dalje vrijedi upotreba bandaža za koljeno, sve dok se većina natjecatelja ne prilagodi nabavci propisane opreme.
Natjecanje će se ove godine održati kroz dva dana, u subotu 10.8. na rasporedu je natjecanje u raw&eq bench pressu, dok je 11.8. natjecanje u raw&eq powerliftingu. Natjecanje je međunarodnog karaktera te se očekuje dolazak gostiju iz Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske. Organizator je PLK "Spartak" uz logističko i organizacijsko sudjelovanje HPLS-a.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Rokovo