Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

Povodom obilježavanja MHK u školskoj knjižnici OŠ Eugena Kumičića održane mnoge aktivnosti

        03.11.2015.         1308 pogleda
Povodom obilježavanja MHK u školskoj knjižnici OŠ Eugena Kumičića  održane mnoge aktivnosti

Mjesec hrvatske knjige svake godine obilježava se u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog te je centralna tema manifestacije vezana za odluku UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologije zasnovane na svjetlu. U to ime, u školskoj knjižnici OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, planirane su razne aktivnosti koje su bile povezane s temom manifestacije.

Već tradicionalno, knjižničarka Melita Schmitz, organizira se svečani prijem prvašića kada postaju članovima školske knjižnice: ove godine to su bili učenici 1.a razreda s učiteljicom Mirom Brezovčan i učenici 1.b razreda s učiteljicom Spomenkom Bošnjak.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina isto tako sudjelovala je svojom aktivnošću besplatnog učlanjenja navedenih prvih razreda te je ravnateljica knjižnice Ana Knežević priredila prigodan program posvećen pričama u kojima se spominje svjetlost.

Učenici sedmih razreda s nastavnicama Rankom Kabić i Marijanom Toplak, u obliku integracije knjižnično-informacijskog obrazovanja i hrvatskoga jezika te u suradnji s knjižničarkom Schmitz, realizirale su temu Referentna zbirka gdje su se učenici upoznali s naslovima referentne zbirke te načinima njena korištenja.

Učenici osmih razreda s nastavnicom Elvirom Vujčić i knjižničarkom Schmitz, realizirali su temu U potrazi za knjigom (knjižnice). Učenici su se upoznali s vrstama knjižnica, knjižničnim katalozima, e-građom, kao i uslugama koje pružaju knjižnice. Posebno su bili zadivljeni s on-line pretraživanjem fondova Nacionalne knjižnice u Zagrebu, ali i knjižnica u Tokiju, New Yorku, Helsinkiju, Parizu...

Valja napomenuti da Mjesec hrvatske knjige još nije završio, što znači da još nisu provedene sve planirane aktivnosti, kao što su radionica izrade svjetiljki u tehnici kaširanja, predstavljanje života i djela našega poznatoga znanstvenika Nikole Tesle.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura