Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Povodom Hrvatskog dana nepušenja Zavod za javno zdravstvo organizira Dan otvorenih vrata

  hzjz           02.03.2022.         2336 pogleda
Povodom Hrvatskog dana nepušenja Zavod za javno zdravstvo organizira Dan otvorenih vrata

U Republici Hrvatskoj već se niz godina obilježava Hrvatski dan nepušenja - Dan bez duhanskog dima. To je uvijek prvoga dana korizme, a u Virovitičko-podravskoj županiji tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ovu aktivnost podržava i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Dan bez duhanskog dima osmišljen je kako bi se pušače duhanskih proizvoda upravo u korizmi potaknulo na donošenje odluke o prestanku pušenja i odricanju od ove nezdrave i štetne navike. Nepušačima je to prigoda da učvrste svoj stav o nepušenju kao zdravom načinu življenja.

Ovim povodom Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije za sve zainteresirane građane organizirat će u srijedu 02. ožujka 2022. godine na prvi dan korizme Dan otvorenih vrata. Članovi stručnog tima Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije zainteresirane će građane informirati o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja te o školama nepušenja u kojima pušači mogu proći kroz proces odvikavanja od pušenja.

Stoga se građani pozivaju da u srijedu 2. ožujka 2022. godine između 8 i 14 sati kod medicinskog tehničara u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja na 1. katu Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (Ljudevita Gaja 21, Virovitica) potraže informacije o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja te o školama nepušenja u koje se mogu uključiti kako bi prestali pušiti.

Javnozdravstvenom akcijom obilježavanja Dana bez duhanskog dima želi se skrenuti pažnja javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje