Sabor u petak o prvoj grupi zakona za pomoć gospodarstvu u krizi
Hrvatski osiguratelji donirali 500.000 kuna za borbu protiv koronavirusa
Vlada donijela odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice
Božinović: Bez nužne potrebe nitko ne bi trebao putovati
HND osuđuje fizički napad na novinara Domagoja Margetića
Oporba podržava Vladine mjere, ali najavljuje amandmane za njihovo poboljšanje
Nove procjene pokazuju da je 25 do 50 posto nositelja virusa bez simptoma

  Ekologija

Povodom Dana zaštite prirode i Međunarodnog dana biološke raznolikosti posjet Arboretumu Lisičine

        19.05.2009.         1027 pogleda
Povodom Dana zaštite prirode i Međunarodnog dana biološke raznolikosti posjet Arboretumu Lisičine

Za obilježavanje Dana zaštite prirode u Virovitičko-podravskoj županiji, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije je dogovorila s Hrvatskim šumama, Uprava šuma Našice slobodan ulaz i obilazak Arboretuma Lisičine uz stručno vodstvo za 22. svibnja, a u povodu Dan zaštite prirode u RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti.

Naime, Ujedinjeni narodi, proglasili su 22. svibanj- Međunarodnim danom biološke raznolikosti, s ciljem ukazivanja na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebno za zdravlje ljudi i čitave planete Zemlje.

Republika Hrvatska se pridružila svijetu u nastojanju za očuvanjem biološke raznolikosti i unapređenja  zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Hrvatska je u pripremi prijedloga za Natura 2000 područja. NATURA 2000 je najveća mreža očuvanih područja prirode u svijetu. Naime, kada Hrvatska postane članica Europske unije, svoju bogatu biološku raznolikost će uključiti u tu ekološku mrežu i postati važna kockica u toj slagalici.

Stoga se pozivaju građani ( ljubitelji prirode, djeca, učenici...) na obilazak Arboretuma Lisičine u petak 22. svibnja uz slobodan ulaz i stručno vodstvo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije EkologijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.