Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Fimi media

Potvrđena optužnica protiv Ivice Kirina

  HRT           01.10.2013.         4388 pogleda
Potvrđena optužnica protiv Ivice Kirina

Zagrebački Županijski sud danas je potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina u slučaju Fimi media. 

Uskok ga tereti da je od 2006. do 2008., na traženje tadašnjeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, poslovao s Fimi medijom znajući da se na taj način prikuplja novac za financiranje HDZ-a. Ta je tvrtka za MUP obavljala, ali ne do kraja, 1,1 milijun kuna vrijedan posao promidžbene kampanje. Tereti se i da je poništio javni natječaj te odredio da se posao od 16,1 milijun kuna sklopi s Fimi medijom. Uskok tvrdi da je zbog Kirinove zloporabe položaja i ovlasti proračun oštećen za 7,3 milijuna kuna.
Kirinova odvjetnica Višnja Drenški Lasan ponovno je ustvrdila da je u Kirinovom slučaju Uskok zakasnio s podizanjem optužnice, odnosno da je probio zakonom propisane rokove. 'Slučaj će se zbog toga sigurno na kraju naći pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu gdje je Hrvatska već izgubila niz sporova, kazala je.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
5.10.2013. 23:30
siniša veliš pametnima,a ja mislim da pametni nemogu doći do izražaja od ostalih, zar nije dobar primjer tvoja stranka,
josip
3.10.2013. 18:02
Malo prekasno! Šteta je počinjena a krivaca je na slobodi 99% i dalje kradu.
fitilj
3.10.2013. 13:32
@mika 3.10.2013. 13:06:12, potpisujem!
nadakon
3.10.2013. 13:22
Kišni to je to..slažem se u potpunosti sa tvojim komentarom..pozz..
mika
3.10.2013. 13:06
E da je morala u politici, bilo bi i ostavki.
kišni
3.10.2013. 7:26
treba se vratiti u 1990 godinu te svima ispitati porijeklo imovine, račune u bankama, i sve te silne novce uložiti hrvatsku industriju, sa kirinom nam samo mažu oči on je bio mali od kužine, ali se preko njega može doći do velikih riba, sve to počistiti pa da vidite kako će lijepo biti živjeti u hrvatskoj kakva švicarska, dobro je da imamo ljudi kao što je gospodin Siniša Prpić koji svima može reći u lice što ih ide, samo naprijed gospon Siniša, kada idem gradom slušam kako odjednom svi pljuju po kirinu a do jučer su mu svi ljubili g....., zato jer su imali koristi, jadan je naš narod gdje im je sad ono samo da je trantika pa da se najedu i napiju mukte.
siniša prpić
2.10.2013. 21:09
Pametnima stole123, pametnima. Ne budalama.
I onima što su bar malo pošteni. I kod jednih, i kod drugih. Inaće, ne bu dobro. Kao što i nije.
stole123
2.10.2013. 20:57
slobodagovora, a što je istina, dali ono što priča narod, ili ono što pričaju političari. tko je u pravu i kome vjerovati,
slobodagovora
2.10.2013. 17:15
"Jer je istina voda duboka!"
"dosta nam je kleveta i laž!"
Ima nade!
Ma koliko neki bili sumnjičavi,istina se zaustaviti ne može
fitilj
2.10.2013. 11:43
Izjava Kirine odvjetnice je providni diletantski pokušaj utjecaja na sud i lakrdija kojom odvjetnica Višnja Drenški Lasan mora tješiti Kiru koji je kao što je poznato već priznao krivicu.

No ono što je bitno je činjenica da bi Kiro da ima časti, obraza i poštenja podnijeo ostavku na mjesto gradonačelnika, jer njegovo priznanje i aktualna optužnica su nadišli onu uobičajenu poštapalicu; svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivica!
nož
1.10.2013. 18:13
Svi oni koji su bilo na koji naćin radili djela protiv države i njegovog naroda trebaju da snose odgovornost na naćin da im se ispita sva imovina bližih i daljnih rođaka te im sve oduzeti ako su išta ukrali te ih strpati u zatvor.Oko Sanadera je njih jako puno uzmimo Jarnjak i drugi koji su bili bliski sa SANADEROM su sve znali i toliko su odgovorni,jedino ništa im se ne dešava jer ih moguće štiti UDBA ovo nije zakonski ispravno da samo Sanader i Kirin odgovaraju za fimi mediju.
Fabijan
1.10.2013. 14:00
Slučaj će se sigurno na kraju naći pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu, kazala je je Kirinova odvjetnica no Evropa ima važnijih problema... Sa jedne strane love udbaše i ubojice iz prošlog stoljeća a sa druge strane zadaća im je da štite grčke fašiste... Sitne ribe i mala lova ih ne zanima... Dakle... Kud Sanader tu i ja...


Još iz kategorije Dossier Fimi media