Banner
Plenković Saboru predstavio proračun: Bit ćemo još otporniji na krize
Sabor: Negodovanje oporbe na samom početku rasprave o proračunu
Inovativna farmaceutska inicijativa traži povlačenje Pravilnika iz e-Savjetovanja
KB Sveti Duh otvorio najsuvremeniju ginekološku salu u Hrvatskoj
Od nove godine 7503 osobe s invaliditetom bez osobnih asistenata
U Hrvatskoj nedostaju tri vrste lijeka, no dostupna je zamjena
Zastupnici bez definitivnog stava o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

  Gradska knjižnica

Potrubi za knjigu

  gk           08.06.2022.         2154 pogleda
Potrubi za knjigu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, u četvrtak 9. lipnja bit će potpisan Ugovor o nabavi bibliokombija. Nabava vozila za pokretnu knjižnicu je aktivnost u sklopu dvogodišnjeg projekta 'Potrubi za knjigu' prijavljenog na poziv Čitanjem do uključivog društva, a financiraju ga bespovratnim sredstvima Europski socijalni fond (85%) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske (15%).

Nositelj projekta, vrijednog 2.523.721,56 kuna je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, partneri su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, a izradili smo ga uz pomoć VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Matične razvojne službe Virovitičko-podravske županije.

Cilj projekta je omogućiti integrirani pristup dostupnosti čitalačkih programa i usluga osobama kojima oni nisu na raspolaganu u mjestu boravka, kao i osiguravanje regionalne zastupljenosti. Krajnja svrha projekta je osnutak Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije, usluge koja, gotovo sve knjižnične sadržaje donosi korisnicima na kućni prag.

Na taj način osiguravamo zakonsku obavezu pokrivanja cjelokupnog područja Županije knjižničnom mrežom i jednakopravnost pristupa znanju, kulturi i obrazovanju u urbanoj i ruralnoj sredini.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradska knjižnica