Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2020

Potpisano pismo namjere porške Demokratska stranka žena Restart koaliciji

  vn           24.06.2020.         1479 pogleda
Potpisano pismo namjere porške Demokratska stranka žena Restart koaliciji

U Orahovici, u hotelu Ružica, u prisustvu glavnog tajnika SDPH Nikše Vukasa, Sabine Glasovac, saborske zastupnice i nositeljice liste Restart koalicije za IV izbornu jedinicu, Mate Vukušića, predsjednika SDP VPŽ te kandidata za Sabor Restart koalicije, Rade Medenice, predsjednika SDP Orahovica te Marije Maje Jelinčić potpisano je pismo namjere o podršci Demokratske stranke žena Hrvatske Restart koaliciji na izborima 05.07.

Mate Vukušić zahvalio je Demokratskoj stranci žena na iskazivanju podrške na ovim izborima ali i izrazio uvjerenje da će ova suradnja biti dugoročna, a ne samo za ovu prigodu, s ciljem jačanja utjecaja žena na svakodnevnu politiku u Hrvatskoj i ostvarenje veće ravnopravnosti u svim segmentima.

Sabina Glasovac istaknula je kako Restart koalicija ima značajnu zastupljenost žena na svojim listama, u skladu sa Izbornim zakonom, za razliku od HDZ-a koji niti na jednoj listi nema postotak žena primjeren zakonskim regulativama i ukoliko će se poštovati zakon to će morati platiti minimalno pol milijuna kuna. Financijski aspekt kazne u tom slučaju nije toliko bitan koliko činjenica da Plenkovićevoj ekipi vrijednost žena očito ne znači ništa a sve u skladu s načinom na koji vode državu u ovome mandatu.
 
Nikša Vukas podvukao je da SDP i te kako računa na doprinos svojih kolegica u politikama stranke za dobrobit Hrvatske i ne radi razliku po spolnoj ali niti po bilo kojoj orijentaciji. Djelovanje SDP-ovih vijećnica, zastupnica te onih koje su izvršnoj vlasti na svim razinama dobro je poznat hrvatskoj javnosti a kolegica Sabina je najbolji dokaz. 

Predsjednica Demokratske stranke žena Hrvatske, Marija Maja Jelinčić, potvrdila je potporu Restart koaliciji osvrnuvši se na inače dobru suradnju s SDP-om koji se i na praktičnim primjerima dokazao kao opcija koja ne doživljava žene samo deklarativno. Na IV izbornoj jedinici, rekla je, zadovoljni smo s iskazanom namjerom realizacije prometne povezanosti brzom cestom Našice, Orahovica, Slatina, Virovitica, Bjelovar a pogotovo projektom tunela Orahovica-Kaptol.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2020