Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Europska unija

Potpisano pismo namjere o suradnji sa mađarskom županijskom samoupravom Baranya

        13.12.2012.         1831 pogleda
Potpisano pismo namjere o suradnji sa mađarskom županijskom samoupravom Baranya

Na prigodnoj svečanosti u mađarskom mjestu Kémes upriličena je proslava druge godišnjice početka projekta DravaStara.  Tom prigodom župan Tomislav Tolušić je sa županom županije Barany Tiffan Zsoltom potpisao pismo namjere o suradnji u kojem se, između ostalog, navodi kako će županije potpisnice raditi na pripremi projekata od iznimnog značaja za obje županije ali i regiju, a neki od njih su: skelni prijelaz Sopje - Révfalu, autocesta Pécs - Barcs - Virovitica - Zagreb i povezanosti željezničkom prugom Virovitice, Barcsa i Pécsa

Sljedeći sastanak je zakazan za početak 2013. godine, a plan je u što kraćem roku započeti s pripremom i ishođenjem potrebne dokumentacije za navedene projekte za čiju realizaciju je potrebna potpora obiju država, ali i financiranje kroz EU fondove. Obje županije podržavaju svaku inicijativu koja je u skladu sa njihovim interesima i unaprjeđuje regionalni razvoj te će i u budućnosti raditi na nastojanju da rijeka Drava spaja, a ne razdvaja mađarsku i hrvatsku stranu. Kao dio dugoročnog strateškog partnerstva obje strane redovito će se konzultirati u svezi usaglašavanja ciljeva i smjerova regionalnih razvojnih programa u cilju razvoja regija potpisnica ovog pisma namjere. Zajedničkim snagama nastojati će osigurati zajedničke poslove i prijateljstvo u duhu mira i Europskih vrijednosti.

Projekt DravaStara počeo je s provedbom 10. prosinca 2010. godine, nakon što je nekoliko godina bio neaktivan. Osnovni cilj DravaStara projekta je revitalizirati područje oko Drave, rasterećivanjem postojećih kanala kroz aktivaciju novih. Revitalizacijom se želi povećati gospodarska aktivnosti (kroz 15 godina) lokalnog stanovništva, a samim time i olakšati im ostanak u svojim selima. Mađarska Vlada je projekt DravaStara proglasila projektom od iznimnog nacionalnog značaja.

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.