Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Potpisani ugovori o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice

  eg           18.06.2015.         1082 pogleda
Potpisani ugovori o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice

U srijedu, 17. lipnja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU svečano je potpisalo ugovore o sufinanciranju održivih lokalnih projekata s više od sto predstavnika lokalnih jedinica, načelnicima i gradonačelnicima s područja 20 županija.

-Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu programa održivog razvoja ove je godine za sufinanciranje 112 projekata većinom slabo razvijenih lokalnih zajednica i njihove komunalne i druge infrastrukture izdvojilo 38,5 milijuna kuna. Time je ukupni iznos za to sufinanciranje od 2012. do danas dostigao gotovo 170 milijuna kuna – istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, uoči potpisivanja ugovora o sufinanciranju sa više od sto predstavnika lokalnih jedinica, načelnicima i gradonačelnicima s područja 20 županija.

Na poziv za sufinanciranje pristiglo je 511 zahtjeva, a odabrano je 112 projektnih prijedloga. Pritom je najveći iznos sufinanciranja, 2,96 milijuna kuna odobreno za 10 projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Najviše projekata za sufinanciranje, njih 11, odabrano je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a bit će sufinancirani s ukupno 2,49 milijuna kuna.

Za sufinanciranje su odabrana i četiri projekta s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o projektu Županije pod nazivom „Rekonstrukcija stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici“ (odobreni iznos sufinanciranja iznosi 812.000,00 KN), zatim o projektu Općine Čačinci „Dom umirovljenika u Čačincima“ (odobreni iznos sufinanciranja iznosi 262.000,00 KN), Općine Voćin „Izgradnja Mjesnog doma u Čeralijama (odobreni iznos sufinanciranja iznosi 703.000,00 KN) te Općine Sopje „Unutarnje i vanjsko uređenje Društvenog doma Grabić“ (odobreni iznos sufinanciranja iznosi 263.000,00 KN).

U ime Virovitičko-podravske županije ugovor o sufinanciranju je potpisala zamjenica župana Sanja Bošnjak, a u ime općina Čačinci, Voćin i Sopje općinski načelnici: Mirko Mališ, Predrag Filić i Josip Granjaš. (www.mrrfeu.hr, www.vpz.hr)

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo