Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Potpisan ugovora o adaptaciji zgrade bivšeg katastra

  Goran Gazdek/Glas Slavonije           20.08.2010.         3208 pogleda
Potpisan ugovora o adaptaciji zgrade bivšeg katastra

rovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i direktor Domogradnje iz Virovitice Siniša Gregorić, potpisali su ugovor o izvođenju radova na zgradi bivšeg katastra u vlasništvu Virovitičko-podravske županije, budućeg Centra za održivi razvoj Virovitičko-podravske županije u ukupnoj vrijednosti od oko 80.000 eura. Obnova ove zgrade za potrebe Centra za održivi razvoj u kojeg će se preseliti institucije Virovitičko-podravske županije (VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije) financirati će se iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska po natječaju iz 2009. godine a u sklopu projekta DENS (Dravsko umrežavanje poduzetnika za jačanje konkurentnosti dviju pograničnih županija temeljenih na održivim resursima i dodanom znanju). Ukupna vrijednost navedenog projekta je 179.000 eura od kojih Europska unija financira 156.000 eura.

„U zgradi će biti prostor za održavanje seminara za poduzetnike iz Hrvatske i Mađarske koji su dio ovog projekta. Svrha je jačanje poduzetničke klime i njihova priprema za strukturne fondove Europske unije", kaže Sanja Bošnjak, direktorica Agencije za regionalni razvoj.

Župan Tomislav Tolušić naglasio je kako mu je drago da je virovitička tvrtka Domogradnja dostavila najbolju ponudu što, za virovitičko gospodarstvo u ova krizna vremena puno znači.

- Ovo je jedan od tri odobrena projekta u kojima sudjeluje VIDRA i Virovitičko-podravska županija i može se kazati, prvi pravi projekt iz nekog predpristupnog fonda EU. Prijavljeno je još više od deset projekata, a za mnoge od njih očekujemo pozitivna odobrenja. Navedenim projektom, urediti ćemo jednu od rijetkih postojećih starih zgrada u Virovitici. To je nekada bila kuća obitelji Schubert, a kada se obnovi, biti će zasigurno jedna od najljepših zgrada u Virovitici gdje će se razvijati poduzetništvo ovoga kraja - kazao je između ostalog župan Tolušić.

Pored radova na rekonstrukciji zgrade iz projekta će se provoditi edukacijski seminari namijenjeni hrvatskim i mađarskim poduzetnicima kako bi se povećala njihova konkurentnost, konkurentnost dvije županije te njihova priprema za Strukturne fondove EU. Projekt je napisala i za potrebe Virovitičko-podravske županije provodi VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Uređenje cijele zgrade trebalo bi biti završeno na proljeće.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
23.8.2010. 14:22
"Ima više mjesta u bivšoj gradskoj kavani u koju je beskorisno ulupano mnogo novca i takvo ruglo stoji u centru grada."

ovo je zanimljiva ideja!!!!
ivan2
21.8.2010. 23:56
Ima više mjesta u bivšoj gradskoj kavani u koju je beskorisno ulupano mnogo novca i takvo ruglo stoji u centru grada.
freeman
21.8.2010. 13:41
zna se gdje ide
Sonic
21.8.2010. 12:15
Neka dobra provizija će pasti :))
CRNAC
21.8.2010. 6:32
„U zgradi će biti prostor za održavanje seminara za poduzetnike iz Hrvatske i Mađarske koji su dio ovog projekta. Svrha je jačanje poduzetničke klime i njihova priprema za strukturne fondove Europske unije", kaže Sanja Bošnjak, direktorica Europske unije.

direktorica EU ???????
Božesa čuvaj , meni taj projekat zvući kao Ministarstvo za rude i gubljenje vremena , i čemu 80000€ bacati na takve projekte koji nemaju smisla ni na papiru a kamo li u praksi. Bolje da su tu zgradu prodali i zaradili jedno 500.000€ i to uložili u taj projekat ako baš moraju , napravili nekakvu montažnu zgradu za sve takve projekte . A ne kod nas će svaki projekat imati svoju zgradu koja će hlapiti barem 4 dana u tjednu i to sam premalo rekao.


Još iz kategorije Gospodarstvo