Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Turizam

Potpisan Ugovor za izradu urbanističkog plana uređenja prva tri virovitička ribnjaka

  virovitica.hr           16.06.2016.         1791 pogleda
Potpisan Ugovor za izradu urbanističkog plana uređenja prva tri virovitička ribnjaka

Nakon što je Grad Virovitica donio Odluku o početku postupka izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja Jezera, koji se odnosi na prostor prvog, drugog i trećeg virovitičkog ribnjaka, gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je Ugovor o izradi urbanističkog plana uređenja „Jezera“ (za područje sportsko-rekreacijsko-turističke zone Jezera) i to za jedno od ukupno tri područja različitih namjena. Naime Urbanistički plan uređenja  Jezera (UPU Jezera) odnosi se na tzv. Virovitička jezera (Virovitički ribnjaci). Radi se o kompleksu od ukupno 12 jezera okruženih šumom i smještenih u podnožju Bilogore koja čini iznimno vrijednu, za okoliš i prirodu, sinergiju flore i faune u njihovom prirodnom okruženju zbog čega je i dalje nužno zadržati razumnu zonu nepristupačnosti kao određenom prirodnog identiteta ovog područja. Ovaj urbanistički plan odnosi se na dva jezera (prvi, drugi i treći ribnjak) u cilju oživljavanja krajobraza te spomenuti prostor učiniti dostupnim i zanimljivim raznim dobnim skupinama posjetitelja uz obavezno uvažavanje zatečenih prirodnim vrednota i po pitanju šuma i životinja koje tamo obitavaju

Ovaj Urbanistički plan uređenja Jezera (prostor Virovitičkih ribnjaka) za prostor sportsko-rekreacijsko-turističke zone donosi se zbog potrebe uređenje većeg područja na kojem je dozvoljeno graditi sve vrste sportskih igrališta i terena na otvorenom sa pratećim rekreacijskim, ugostiteljskim i turističkim sadržajima naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Ivica Kirin pojasnivši da sveukupni obuhvat Urbanističkog plana uređenja Jezera (UPU Jezera) iznosi 581,57 ha od čega obuhvat predmetnog UPU-Jezera, za područje sportsko-rekreacijsko-turističke zone Jezera iznosi 55,34 ha.

Navedeni Ugovor potpisan je s tvrtkom VTC-PROJEKT d.o.o., a cijena za ugovorenu dokumentaciju iznosi 80 tisuća kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.