Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Promet

Potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi pruge Virovitica - Pitomača

  vn           03.02.2020.         1547 pogleda
Potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi pruge Virovitica - Pitomača

U Virovitici su danas predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić i predstavnik tvrtke Swietelsky, Zvonko Dundović, potpisali ugovor o radovima na izgradnji prve faze željezničke pruge Virovitica-Koprivnica na dionici Virovitica-Pitomača. Dužina dionice je 21 kilometar, ukupna vrijednost 170 milijuna kuna bez PDV-a, a predviđeno trajanje radova 18 mjeseci.

„Projekt se financira iz komercijalnog kredita s državnim jamstvom. Obnovom će biti obuhvaćena zamjena materijala nosive konstrukcije trupa pruge, zamjena materijala kolosiječne rešetke novom, uređenje sustava odvodnje te usklađenje signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. U sklopu obnove bit će uređene površine za prihvat putnika u stajalištu Virovitica Grad, kolodvoru Špišić Bukovica, stajalištu Vukosavljevica i kolodvoru Pitomača“, rekao je predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Ivan Kršić.

Na kolodvorima i stajalištima izgradit će se bočni peroni duljine 160 metara i visine 55 centimetara. Uredit će se 22 željezničko-cestovna prijelaza na kojima će biti ugrađena sintetička podložna konstrukcija i uređene prilazne rampe. Nakon završetka radova dionicom će prometovati vlakovi brzinom od 100 km/h, što će u odnosu na sadašnju brzinu od 80 km/h skratiti putovanje i učiniti ga sigurnijim.

Potpisivanju ugovora bio je prisutan i ministra mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je naglasio da se ovim radovima ostvaruje veliki investicijski ciklus u željeznicu.

„Trenutno smo u fazi izgradnje željezničke infrastrukture ukupne vrijednosti oko milijardu i pol eura. Uglavnom se radi na najvažnijim koridorima u Hrvatskoj, ali vodimo brigu i o regionalnim prugama kako bi sve županije bile adekvatno povezane. Kad rekonstruiramo prugu do Koprivnica vlakovi će dolaziti na modernu, novoizgrađenu prugu Koprivnica-Križevci koja je trenutno najveći projekt željezničke infrastrukture, vrijedan 300milijuna eura, rekao je Butković.

Zvonko Dundović, predstavnik izvođača radova tvrtke Swietelsky je naglasio kako je ta tvrtka u Hrvatskoj je na građevinskome tržištu prisutna dulje od 20 godina.

"Na prugama pod upravljanjem HŽ Infrastrukture do sada smo obnovili više od 500 km pružnih kolosijeka. Ističemo, na primjer, dionice pruga Ogulin – Split, Mrzlo Polje – Ogulin, Vrbovec – Botovo, Osijek – Beli Manastir, Vrpolje – Slavonski Šamac i Zagreb Borongaj – Dugo Selo. Sve radove izveli smo najnovijim tehnologijama i strojevima, čime potvrđujemo činjenicu da tvrtka Swietelsky prati najnovija tehnološka i tehnička iskustva te posjeduje mehanizaciju respektabilnu u Europi i u svijetu. Ovakav profil tvrtke omogućuje nam izvođenje ugovornih radova u optimalnome, najkraćem vremenu. Sve poslove ugovorne s HŽ Infrastrukturom do sada smo obavili profesionalno, kvalitetno i u roku, držeći se financijskih ugovornih okvira. Nadamo se da će tako biti i sada", rekao je Dundović.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PrometVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.