Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Promet

Potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi pruge Virovitica - Pitomača

  vn           03.02.2020.         1880 pogleda
Potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi pruge Virovitica - Pitomača

U Virovitici su danas predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić i predstavnik tvrtke Swietelsky, Zvonko Dundović, potpisali ugovor o radovima na izgradnji prve faze željezničke pruge Virovitica-Koprivnica na dionici Virovitica-Pitomača. Dužina dionice je 21 kilometar, ukupna vrijednost 170 milijuna kuna bez PDV-a, a predviđeno trajanje radova 18 mjeseci.

„Projekt se financira iz komercijalnog kredita s državnim jamstvom. Obnovom će biti obuhvaćena zamjena materijala nosive konstrukcije trupa pruge, zamjena materijala kolosiječne rešetke novom, uređenje sustava odvodnje te usklađenje signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. U sklopu obnove bit će uređene površine za prihvat putnika u stajalištu Virovitica Grad, kolodvoru Špišić Bukovica, stajalištu Vukosavljevica i kolodvoru Pitomača“, rekao je predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Ivan Kršić.

Na kolodvorima i stajalištima izgradit će se bočni peroni duljine 160 metara i visine 55 centimetara. Uredit će se 22 željezničko-cestovna prijelaza na kojima će biti ugrađena sintetička podložna konstrukcija i uređene prilazne rampe. Nakon završetka radova dionicom će prometovati vlakovi brzinom od 100 km/h, što će u odnosu na sadašnju brzinu od 80 km/h skratiti putovanje i učiniti ga sigurnijim.

Potpisivanju ugovora bio je prisutan i ministra mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je naglasio da se ovim radovima ostvaruje veliki investicijski ciklus u željeznicu.

„Trenutno smo u fazi izgradnje željezničke infrastrukture ukupne vrijednosti oko milijardu i pol eura. Uglavnom se radi na najvažnijim koridorima u Hrvatskoj, ali vodimo brigu i o regionalnim prugama kako bi sve županije bile adekvatno povezane. Kad rekonstruiramo prugu do Koprivnica vlakovi će dolaziti na modernu, novoizgrađenu prugu Koprivnica-Križevci koja je trenutno najveći projekt željezničke infrastrukture, vrijedan 300milijuna eura, rekao je Butković.

Zvonko Dundović, predstavnik izvođača radova tvrtke Swietelsky je naglasio kako je ta tvrtka u Hrvatskoj je na građevinskome tržištu prisutna dulje od 20 godina.

"Na prugama pod upravljanjem HŽ Infrastrukture do sada smo obnovili više od 500 km pružnih kolosijeka. Ističemo, na primjer, dionice pruga Ogulin – Split, Mrzlo Polje – Ogulin, Vrbovec – Botovo, Osijek – Beli Manastir, Vrpolje – Slavonski Šamac i Zagreb Borongaj – Dugo Selo. Sve radove izveli smo najnovijim tehnologijama i strojevima, čime potvrđujemo činjenicu da tvrtka Swietelsky prati najnovija tehnološka i tehnička iskustva te posjeduje mehanizaciju respektabilnu u Europi i u svijetu. Ovakav profil tvrtke omogućuje nam izvođenje ugovornih radova u optimalnome, najkraćem vremenu. Sve poslove ugovorne s HŽ Infrastrukturom do sada smo obavili profesionalno, kvalitetno i u roku, držeći se financijskih ugovornih okvira. Nadamo se da će tako biti i sada", rekao je Dundović.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet