Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Dossier Bolnica

Potpisan 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji novog krila bolnice

  Izidora Popović           02.03.2018.         2942 pogleda
Potpisan 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji novog krila bolnice

U prostorijama Županije, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček potpisala je 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji novog krila bolnice  i stručnom nadzoru sa zajednicom ponuditelja. Potpisivanju ugovora nazočili su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović te gradonačelnik Ivica Kirin.

„U novo krilo bolnice smjestit će se dnevna internistička bolnica te tri laboratorija koji se trenutno nalaze u dvorištu bolnice: patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski. Uvest ćemo nove dijagnostičke postupke kao što je imunohistokemijska analiza tumorskih biljega, što će uvelike povećati kvalitetu liječenja naših pacijenata oboljelih od tumorskih bolesti koji su u zadnje vrijeme u našoj županiji, na žalost, u porastu“ rekla je ravnateljica Mirjana Peček.

Rok za realizaciju radova je 12 mjeseci, a početak radova se očekuje za sljedeći tjedan rekao je predstavnik zajednice ponuditelja Dalibor Štaba iz tvrtke Nexe gradnja.

Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata na području Virovitičko-podravske županije „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“ vrijednog 50 milijuna kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

„Ono što nas očekuje je još vrjedniji ugovor, od 30 milijuna kuna vezan za opremanje dnevne bolnice i kirurških sala, čime nastavljamo ulaganje u našu Opću bolnicu. Prije nekoliko mjeseci nabavljen je novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna, kao i novi kreveti i ormarići. U tijeku je i obnova Odjela za ginekologiju i porodništvo, nabava uređaja za magnetsku rezonancu“ rekao je župan Igor Andrović.

Završetkom projekta bit će opremljeno pet operacijskih sala, jedinica za intenzivno liječenje, soba za buđenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološka, pedijatrijska, internistička i kirurška i izgradit će se jedno novo krilo bolnice u koje će se smjestiti sva tri bolnička laboratorija. Dobivenim medicinskim aparatima, pacijenti više neće morati ići u Zagreb i veća mjesta, jer će zahvaljujući modernoj tehnologiji, istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici. Osim toga, provedbom ovog projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica