Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Turizam

Potencijali kulturnog turizma Virovitičko-podravske županije

        01.03.2016.         1128 pogleda
Potencijali kulturnog turizma Virovitičko-podravske županije

Predstavnici turističkih zajednica i institucija koje se bave kulturnim turizmom na području Virovitičko-podravske županije sastali su se danas u Virovitici s predsjednicom Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenkom Ricl.  Predstavljeni su potencijali Virovitičko-podravske županije - bogatstvo povijesne, graditeljske i kulturne baštine i niz tradicionalnih lokalnih kulturnih manifestacija: Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, Orahovačko proljeće, Dani Milka Kelemena u Slatini, Dravsko proljeće u Sopju, Suhopoljsko ljeto, Matkanje u Sladojevcima…

Svrha ovog sastanka bila je iznalaženje mogućnosti za unaprjeđenje proizvoda i ponude te umrežavanje nositelja kulturno turističkih sadržaja. Jesenka Ricl dala je sugestije kako postojeće sadržaje upotpuniti i proširiti kako bi se turistička ponuda županije ojačala te promovirala za ciljana tržišta i širu publiku. Sugerirala je radionice i hodograme s ciljem prezentacije nematerijalnih i materijalnih kulturnih dobara Virovitičko-podravske županije. "To će u konačnici podići i svijest lokalnog stanovništva o značaju kulturne baštine", rekla je Ricl.

Hrvatsko društvo kulturnog turizma osnovano je s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja gospodarske, informacijske, kulturne i turističke djelatnosti. Društvo je jedan od najsnažnijih čimbenika i nositelj mnogih projekata na razvoju i unaprijeđenju kulturno turističke ponude na nacionalnoj razini.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.