Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Komentar

Posveta mrtvima jer šute

  Sanja Modrić/Novi list           19.11.2011.         1719 pogleda
Posveta mrtvima jer šute

Jadranka Kosor otvorila je jučer stranačku kampanju uzvikom da će HDZ svoju izbornu pobjedu posvetiti poginulim hrvatskim braniteljima. To nije samo gadljivi politički kič nego jedna ordinarna svinjarija, i to iz više razloga.

Prvo, hrvatski branitelji, poginuli i preživjeli, nisu išli u rat za HDZ da bi ih ta stranka sada tako nepristojno svojatala i da bi im se parazitski vješala o vrat kad joj trebaju izborni glasovi. Branitelji, mrtvi i živi, borili su se za oslobađanje Hrvatske, za svoj dom, za svoje obitelji, za slobodu i za sretnu budućnost svoje djece, a ne za HDZ.

Među braniteljima kojih više nema i braniteljima koji su i sada tu među nama ima zagovornika političkog centra, žešćih i labavijih konzervativaca, socijaldemokrata, komunista, desnih  liberala, anarhista i raznih nevjerojatnih kombinacija između granica lijevoga i desnoga.

Branitelji su oni koji idu na izbore i koji u njih vjeruju i oni koji ne idu jer ne vjeruju.

U braniteljskoj populaciji, naravno, ima daleko najviše Hrvata jer je ovo država s hrvatskom većinom, ali ima i Srba, Bošnjaka, Čeha, Roma, Mađara i svih drugih nacionalnih manjina.
Branitelji su bili vjernici i ateisti, pismeni i nepismeni, idealisti i realisti, rokeri i tamburaši, heteroseksualci i homoseksualci, situirani i sirotinja.
Branitelji su, dakle, narod, a ne stranka.

Zato stvarno treba imati bezobrazno debeli obraz da ih se sve ovako nagurava u politički tor HDZ-a kao da su ovce i magarci. Zbog te jeftine politikantske paušalke Jadranke Kosor vjerojatno bi bilo neugodno čak i onim poginulim braniteljima koji bi danas, da su živi, stvarno glasali za HDZ.   

Drugo, očito je da predsjednica HDZ-a svojom patetičnom posvetom mrtvim borcima želi zavarati i smotati na sentiment obitelji i prijatelje poginulih branitelja, sve te ljude koje vabi za birače.
Taj tip cinične računice uvredljiv je, odbojan i podcjenjivački prema vlastitim građanima.

Nitko, naime, nije toliko opustošio i osiromašio ovu državu i ovaj narod kao Kosoričin HDZ koji sada pere ruke i predstavlja se kao jedini mogući spasilac Hrvatske.

Kakvo pravo da se hvali velikim uspjesima u borbi protiv korupcije ima ta ista stranka koja je u zemlji uspostavila i cementirala pokvareni model vladanja oslonjen na reketarenje i kriminal? I što ima značiti krilatica da je »HDZ najbolji kad je najteže« kad je postalo »najteže« upravo zahvaljujući njima?

Može se sve to u kampanji probati zabašuriti, može se farbati, mutiti, izvlačiti se na Sanadera, pa čak i otvoreno lagati. Ali kalkulantski igrati na najbolnije ljudske osjećaje stranačkim svojatanjem žrtava koje su pale u obrani domovine, to je doista tako nisko da niže ne može biti.   

Jadranki Kosor, međutim, malo je stalo do časti a jako puno do svakog glasa koji može dobiti na bilo koji način i pod bilo koju cijenu. Ona je svoju karijeru i ispekla preko leđa branitelja, što pravih, što lažnih, i navikla je nositi vrč na taj izvor. Ništa je, uostalom, ne košta posvetiti izbornu pobjedu HDZ-a braniteljima koji su pod zemljom, a žive preskočiti. Baš ništa, budući da mrtvi šute i ni na što neće imati prigovora. 

Kometar Sanje Modrić, Novi list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

terzo
21.11.2011. 8:18
"Branitelji, mrtvi i živi, borili su se za oslobađanje Hrvatske, za svoj dom, za svoje obitelji, za slobodu i za sretnu budućnost svoje djece, a ne za HDZ."

To ne Vazi za one lazne kojih ima maltene kol`ko i pravih.....oni se danas bore za "kradeze" (u obrani svojih privilegija)

@novi ; " neukusno i nekulturno "
Sve su to preblagi izrazi ..........
NOVI
20.11.2011. 21:02
Mnogi bi se nažalost u grobu okrenuli da mogu vidjeti što je HDZ napravio od države za koju se više od onoga što su oni dali nemože dati,a to je vlastiti život.I zato se koristiti njima u predizbornoj utrci u najmanju ruku je neukusno i nekulturno.
općinaSlatina
20.11.2011. 13:33
"Prvo, hrvatski branitelji, poginuli i preživjeli, nisu išli u rat za HDZ da bi ih ta stranka sada tako nepristojno svojatala i da bi im se parazitski vješala o vrat kad joj trebaju izborni glasovi. Branitelji, mrtvi i živi, borili su se za oslobađanje Hrvatske, za svoj dom, za svoje obitelji, za slobodu i za sretnu budućnost svoje djece, a ne za HDZ.
Nitko, naime, nije toliko opustošio i osiromašio ovu državu i ovaj narod kao Kosoričin HDZ koji sada pere ruke i predstavlja se kao jedini mogući spasilac Hrvatske."
vwvtc
20.11.2011. 10:23
slažem se sa sva tri komentara.+++
Lynx
19.11.2011. 20:27
Jadrankina jadna patetika! Isto kao i predizborni spot obraćanja glupavom puku, kao da nemamo oči i uši i čime razmišljati.
@hdznedajboze - potpisujem.
slavujj
19.11.2011. 19:02
iako je tekst vrlo dobar ,čini mi se da je autor zaboravio da za neke i "mrtvi glasuju"
hdznedajboze
19.11.2011. 18:39
Novinarki Novog lista Sanji Modrić moj naklon do poda.


Još iz kategorije Komentar