Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Postavljeni Info pultovi „Sigurno mjesto“ o problematici nasilja nad ženama

        03.07.2013.         1298 pogleda
Postavljeni Info pultovi „Sigurno mjesto“ o problematici nasilja nad ženama

U prostorijama Doma zdravlja Virovitica, Slatina i Voćin postavljeni su Info pultovi s lecima i brošurama o projektu i stranici „Sigurno mjesto" i promotivnim materijalom udruge S.O.S. telefon kako bi se građani i građanke mogli informirati o problematici nasilja i o jedinstvenoj web stranici (www.sigurnomjesto.hr) kako bi mogli potražiti pravovremene informacije i pomoć.

U sklopu projekta od veljače 2012. godine pokrenuta je i web stranica "Sigurno mjesto" (www.sigurnomjesto.hr), namijenjena ženama žrtvama nasilja, kao i nadležnim institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici. Osnovni ciljevi ove web stranice su olakšavanje ženama žrtvama nasilja nalaženje pomoći i podrške na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja, kao i unaprjeđenje razmjene informacija između različitih tijela, institucija i organizacija vezanih uz problematiku nasilja nad ženama.

Ženska soba u partnerstvu sa S.O.S. telefonom-poziv u pomoć (Virovitica), Centrom za razvoj i podršku civilnog društva „Delfin" (Pakrac) i Centrom za žene Adela (Sisak), provodi projekt „Sigurno mjesto" kojeg financijski podržava Europska unija. Projekt je osmišljen s ciljem jačanja uloge, kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih aktera u pružanju socijalnih usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje