Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Postavljen dugački zečji nasip u okolici Slatine

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           28.07.2016.         1203 pogleda
Postavljen dugački zečji nasip u okolici Slatine

Zbog izuzetno velikih količina oborina i šteta nastalih poplavnim bujicama u posljednjih nekoliko dana na području grada i prigradskih naselja pune ruke posla imali su građani, ali i komunalne službe, vatrogasci i policija. Osobito je teško bilo u naseljima Sladojevci i Donji Meljani, ali bolje nisu prošli ni pojedini dijelovi gradskih ulica, među kojima su najugroženije Ulica Matije Gupca i Stublovačka ulica, u kojima su za svakog nevremena poplavljena dvorišta i podrumi piše Glasslavonije.hr.

U Stublovačkoj ulici na jednoj lokaciji obiteljskim kućama redovito prijete poplavne bujice iz potoka Potočani. Na inzistiranje slatinske gradske uprave, u Hrvatskim vodama VGI Krašica – Vučica iz Donjeg Miholjca ipak su odlučili poduzeti mjere zaštite od poplave, pa su jučer u toj ulici organizirali gradnju zečjeg nasipa na spornoj lokaciji.

Djelatnici komunalne tvrtke Slatina Kom, poduzeća za vodne djelatnosti Komrad, Gradskog komunalnog pogona i DVD-a Slatina postavljali su vreće s pijeskom na zapadnu cestovnu bankinu kako bi spriječili izlijevanje vode iz kanala Potočani prema cesti i obiteljskim kućama, vrtovima i voćnjacima. Radove je organizirao vodočuvar za slijevno područje Karšice-Vučice u Slatini. Možda pomognu kod sljedeće kiše.

Uz ove interventne mjere, Hrvatske vode iz Osijeka pokrenule su u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja postupak dobivanja lokacijske dozvole za izgradnju retencije Stublovac, koja bi na tom ugroženom području trebala primiti poplavni val i usporiti dotok vode u potok Potočani, iz kojega se u kritičnim vremenskim prilikama voda izlijeva i poplavljuje Stublovačku, Ulicu kralja Zvonimira i Lovačku ulicu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti