Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Poštanski operatori u 10 godina udvostručili broj vozila na alternativni pogon

  hp           23.09.2023.         2016 pogleda
Poštanski operatori u 10 godina udvostručili broj vozila na alternativni pogon

Hrvatska pošta u društvu je 22 poštanska operatora koji u četvrtak, 21. rujna zajedničkom kampanjom obilježavaju peti po redu Zeleni poštanski dan. Poštanski operatori iz cijelog svijeta tom su se prigodom obvezali na daljnje povećanje broja dostavnih vozila na alternativni pogon s ciljem da taj udio u voznom parku iznosi 50% do 2030. godine. U zadnjih 10 godina poštanski operatori udvostručili su broj dostavnih vozila na alternativni pogon čiji udio sada iznosi 26%. Pritom su emisije CO2 od 2008. smanjene za 35%.

Hrvatska pošta članica je inicijativa na globalnoj razini usmjerenih na ostvarivanje glavnih ciljeva održivosti. Kao potpisnica inicijative The Climate Pledge Hrvatska pošta posvetila se postizanju nulte stope emisije ugljika do 2040. – deset godina prije cilja postavljenog Pariškim sporazumom, dok se kao članica Science Based Targets inicijative obvezala na postavljanje kratkoročnih ciljeva kojima će prepoloviti emisije štetnih plinova do 2030. godine. U postizanju ciljeva Hrvatska pošta oslanja se na najveći vozni park električnih vozila u Hrvatskoj te na alternativne dostavne kanale poput paketomata. Korištenjem 423 električna vozila Hrvatska pošta ove će godine smanjiti emisije CO2 za više od 1300 tona.

Zeleni poštanski dan globalna je kampanja koju su pokrenuli poštanski operatori koji su dio Sustava mjerenja i upravljanja održivošću (SMMS) – programa Međunarodne poštanske korporacije (IPC) čiji je cilj isticanje održivosti i zelenog poslovanja. U programu SMMS sudjeluje 26 poštanskih operatora iz cijelog svijeta.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo