Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Gospodarstvo

Poštanski operatori u 10 godina udvostručili broj vozila na alternativni pogon

  hp           23.09.2023.         1796 pogleda
Poštanski operatori u 10 godina udvostručili broj vozila na alternativni pogon

Hrvatska pošta u društvu je 22 poštanska operatora koji u četvrtak, 21. rujna zajedničkom kampanjom obilježavaju peti po redu Zeleni poštanski dan. Poštanski operatori iz cijelog svijeta tom su se prigodom obvezali na daljnje povećanje broja dostavnih vozila na alternativni pogon s ciljem da taj udio u voznom parku iznosi 50% do 2030. godine. U zadnjih 10 godina poštanski operatori udvostručili su broj dostavnih vozila na alternativni pogon čiji udio sada iznosi 26%. Pritom su emisije CO2 od 2008. smanjene za 35%.

Hrvatska pošta članica je inicijativa na globalnoj razini usmjerenih na ostvarivanje glavnih ciljeva održivosti. Kao potpisnica inicijative The Climate Pledge Hrvatska pošta posvetila se postizanju nulte stope emisije ugljika do 2040. – deset godina prije cilja postavljenog Pariškim sporazumom, dok se kao članica Science Based Targets inicijative obvezala na postavljanje kratkoročnih ciljeva kojima će prepoloviti emisije štetnih plinova do 2030. godine. U postizanju ciljeva Hrvatska pošta oslanja se na najveći vozni park električnih vozila u Hrvatskoj te na alternativne dostavne kanale poput paketomata. Korištenjem 423 električna vozila Hrvatska pošta ove će godine smanjiti emisije CO2 za više od 1300 tona.

Zeleni poštanski dan globalna je kampanja koju su pokrenuli poštanski operatori koji su dio Sustava mjerenja i upravljanja održivošću (SMMS) – programa Međunarodne poštanske korporacije (IPC) čiji je cilj isticanje održivosti i zelenog poslovanja. U programu SMMS sudjeluje 26 poštanskih operatora iz cijelog svijeta.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo