Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Viroexpo

Poslovni dnevnik: Viroexpo prerastao Zagrebački velesajam + Fotogalerija

        24.01.2012.         3105 pogleda
Poslovni dnevnik: Viroexpo prerastao Zagrebački velesajam + Fotogalerija

Prvi gospodarski dnevni list u Hrvatskoj, Poslovni dnevnik, dnosi izvješće o 17. međunarodnom sajmu gospodartsva, obrtnišrtva i poljoprivrede Viroexpo 2012.. Ugledni dnevni list i novinarka Biserka Ranogajec ustvdili su kako je Viroexpo prerastao Zagrebački velesajam pa je ako naslovljen i članak kojeg prenosio u cjelosti. Fotografije je snimio Mirko Poljanac.

U Virovitici je jučer zatvoren Viroexpo 2012, 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji je u tri dana okupio rekordnih 757 izlagača iz 21 zemlje. Viroexpo organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, područne ispostave Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te Turistička zajednica županije.

Treći put generalni pokrovitelj bila je Vlada RH čiji je ministar poduzetništva i obrtništva, Gordan Maras i otvorio u petak ovu manifestaciju. Sajam je ove godine po svim parametrima bio rekordan, od broja izlagača i stranih zemalja do posjetitelja i izložbenog prostora veličine 23.000 kvadrata i time postao veći sajam od niza priredbi Zagrebačkog velesajma. Stranih izlagača bilo je 145, najviše iz BiH, ukupno 44, zatim iz Češke 19, a po 15 ih je stiglo iz Mađarske i Srbije. Prvi put predstavili su se Šveđani čiji proizvođač namještaja Ikea već 25 godina radi s virovitičkim Tvinom, dok je zemlja partner bila Ukrajina. Milan Vanđura, tajnik županijske gospodarske komore podsjetio je na uspješnu gospodarsku suradnju i vanjskotrgovinsku razmjenu Ukrajine jer je samo lani za 10 mjeseci ona dosegla 442.000 dolara. U tomu je izvoz iz županije u Ukrajinu u kojem dominira duhan, iznosio 337.000 dolara. Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan i Vadim Gavrishko iz Hmeljnicke oblasne državne administracije u Ukrajini potpisali su na sajmu sporazum o suradnji u području industrije i poljoprivrede. Mirko Milovanović iz Privredne komore Srbije kaže kako iz sve više zanima Viroexpo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jerko
24.1.2012. 11:43
čestitke svim organizatorima!
miško
24.1.2012. 10:53
Točno zenga, da nema gosp. Milana Vanđure sigirno nebi bilo tog sajma. A da je nekim slučajem i opstao nebi dosegao tu razinu. Bio bi to prosječan vašar. No, vrhnje obično skupljaju mlatimudani postavljeni od politike pa traju koliko i politika koja ih je postavila, a nekada ni toliko. Takvi se sada prave pametni i šepure kao pauni, a da iza sebe nemaju niakvih rezultata. Osobno mi smeta što je i ovdje politika iznad gospodartsva pa se oligarhija sada ne može hvaliti kako su Sanadera dizali u nebesa i šupkali mu se na Viroexpu.
Nisam za to da se gosp. Vamđuri dodijeli Zlatna plaketa. Zlatne pakete su rezervirane za likove kao što su Šeks ili Đakić, a Vanđura ne spada u tu ekipu.
zenga2008
24.1.2012. 10:02
Na idućoj županijskoj skupštini dodijelite Vanđuri zlatnu plaketu, jer je Viroexpo postao to što jeste zahvaljujući njemu..


Još iz kategorije Viroexpo