Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  In memoriam

Posljednji pozdrav našoj nezamjenjivoj Raski

        16.04.2020.         4652 pogleda
Posljednji pozdrav našoj nezamjenjivoj Raski

Zapravo, ovo nije posljednji pozdrav. Jer nije niti pozdrav, a niti je posljednji. Ovo su riječi koje danas same iskaču iz srca jedne generacije, jednog C razreda virovitičke gimnazije '94 –'98… Za nas zvanog „nestašnog“, za profesore „nepodnošljivog“, razreda kojemu nitko nije htio biti razrednik…

Osim jedne hrabre avanturistice… Žene za koju su nam s vremenom postepeno pristizale informacije o njezinoj izuzetnoj naobrazbi, kako u području engleskog jezika tako i u području likovne umjetnosti kao i o njezinom predanom angažmanu na svim područjima dokle je sezalo njezino znanje i vizija. A to se stapalo gotovo sa beskrajem.

No nama to nije bilo suviše bitno. Nama je jedino bilo bitno da je to „Ona koja nas je htjela“. Ona, koja je prije svih svojih neupitnih obrazovnih vještina, bila jednostavno čovjek. Čovjek koji je uspio od nas napraviti ljude, ljude kojima se ponosila i nakon više od 20 godina od posljednjeg školskog zvona.

Da, upravo taj C razred imao je nevjerojatnu privilegiju i čast da mu razrednica bude Dubravka Sikora. Ili, kako bi mi jednostavno rekli, Raska.

Raska, znamo da to već znate, no moramo još jednom reći. Hvala Vam za sve što ste učinili za nas, hvala za svaki osmijeh, za svaku toplu pa i strogu riječ, hvala za svaki opravdani i neopravdani sat, hvala za svaku jedinicu i svaku peticu, hvala za svaki trenutak koji ste nam uveličali svojim prisustvom. Hvala Vam Raska za sve.

Iako tužni Vašim odlaskom, neizmjerno smo sretni što ste baš Vi tako odlučno ušetali u naše živote… I tamo ostali zauvijek.

Zato za nas nikada niste otišli. Zato ovo nije pozdrav. I zato nije posljednji. I dalje ćete biti s nama na svakoj godišnjici. I dalje ćete biti u našim srcima. Zauvijek.

Sigurni smo da znate kada je nekome do nekoga iskreno stalo, taj zapamti i neke naizgled nevažne detalje. Tako smo eto mi zapamtili Vaš omiljeni cvijet. I kad bolje razmislimo, upravo ste Vi na ovom svijetu bili taj cvijet. Egzotični, mirisni, obavijeni pozitivnom energijom i dobrotom, mirni u duši i smirujući za druge… Jednostavno prekrasni. Utjelovljenje svih simbola koji se vežu uz taj cvijet u jednoj osobi. Samo sa jednom razlikom….Vi za nas nikada nećete uvenuti.

Neka Vam staza kojom dalje kročite bude posuta sa bezbroj bijelih ljiljana….

I da, još uvijek …. „ Mi Vas ne bi mijenjali …. Da daju cijeli svijet…“

Vaš 4.C '94-'98

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.