Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Posljednja prilika za male i srednje poduzetnike da se prijave za besplatne savjetodavne usluge u sklopu projekta SMEPASS II

        16.09.2014.         800 pogleda
Posljednja prilika za male i srednje poduzetnike da se prijave za besplatne savjetodavne usluge u sklopu projekta SMEPASS II

U sklopu EU projekta “Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu – SMEPASS II” kreće treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga.

 U prva dva kruga prijava (u studenom i prosincu 2013. te u travnju i svibnju 2014. godine) više od 100 malih i srednjih poduzetnika iskoristilo je priliku te je odabrano za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga iz 14 različitih područja. Treći i posljednji krug prijava započinje 15. rujna i traje do 17. listopada ove godine. U obzir će biti uzete samo on-line prijave. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na Internetskim stranicama Projekta http://www.smepass2.eu.

 Treći javni poziv za iskaz interesa odnosi se na sve poduzetnike koji žele ojačati konkurentnost radi očuvanja pozicije na domaćem ili osvajanja novih tržišta. U razdoblju od 16. rujna do 2. listopada 2014. godine održat će se seminari u Krapini, Sisku, Bjelovaru, Požegi, Virovitici, Šibeniku, Otočcu i Puli da bi se što bolje informiralo male i srednje poduzetnike o mogućnostima koje pruža projekt SMEPASS II. Zainteresiranima će na seminarima biti omogućena prijava odnosno popunjavanje obrasca za iskaz interesa. Više informacija o seminarima dostupno je putem lokalnih županijskih komora ili putem internetskih stranica Projekta

 U Virovitici će se prezentacija održati 25. rujna s početkom u 9:30 sati u prostorijama hGK-Županijske komore Virovitica.

Savjetodavne usluge domaćih i stranih EU stručnjaka od lipnja ove godine prima 49 poduzeća odabranih u prvom krugu prijava. Individualno savjetovanje s dodatnih 60-ak poduzeća odabranih iz drugog kruga prijava trebalo bi započeti u listopadu 2014. godine. Spomenuti će stručnjaci pružati savjetodavne usluge posebno prilagođene potrebama svake pojedine tvrtke u trajanju tri do četiri mjeseca.

 Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" iz Polače, provodi razvoj sustava upravljanja kvalitetom sukladno ISO 9001 i HACCP standardima. „Zahvaljujem timu SMEPASS II koji nam je dao priliku da uđemo u proces uvođenja HACCP i ISO 9001 standarda. Time je bitna etapa i ujedno temelj za daljnje korake provedena potpuno besplatno, a time i dodatno motivacijski. Vođeni pozitivnim iskustvom prijavit ćemo se i na treći krug u rujnu, ovaj puta za mjeru marketing“, izjavila je Voditeljica prodaje i logistike, Anđela Bačić.

Proizvođač kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda Biovitalis d.o.o. iz Turčina, prima pomoć s područja brendiranja. Direktorica i vlasnica tvrtke Ivana Zagorec Kolednjak je izjavila: „Sudjelovanjem na projektu SMEPASS II dobili smo priliku sagledati naše marketinške aktivnosti iz druge perspektive te u konačnici donijeti kvalitetnije odluke važne za poslovanje u srednjeročnom razdoblju. Iako se konkretni rezultati tek očekuju, kao poduzetnici i stručnjaci iz područja proizvodnje osjećamo se zadovoljnije i sigurnije“.

 O projektu

SMEPASS II sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj a provodi se u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007–2013. Korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Cilj Projekta je jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz pružanje usluga visokokvalitetnog poslovnog savjetovanja. Vrijednost Projekta iznosi 2.978.400 eura. Projekt je započeo 1. srpnja 2013. i traje do 30. lipnja 2015. godine.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo