Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

Poreznici dilali informacije i držali u ladici slučajeve uvoznika, ugostitelja i trgovaca

        29.05.2013.         4295 pogleda
Poreznici dilali informacije i držali u ladici slučajeve uvoznika, ugostitelja i trgovaca

Ministar financija Slavko Linić smijenio je jučer  devet visokopozicioniranih dužnosnika Porezne uprave zbog sumnji u zlouporabu ovlasti koje su imali kao visokorangirani poreznici.

Sječa kadrova u Poreznoj upravi, stoji u jučerašnjem priopćenju Ministarstva financija, obuhvatila je Zlatka Fabijančića, zamjenika ravnateljice Nade Čavlović - Smiljanec, kao i njene pomoćnike - Anđu Redžić, Željka Glavaša, Anđelu Toth Sesar, Miljenka Krželja i Damira Živkovića, te Marka Buljana, pročelnika Područnog ureda Zagreb, Karla Oreškovića, voditelja Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela, i Antuna Hopfingera, voditelja Službe za javnu nabavu.

Tih je devetoro visokopozicioniranih dužnosnika u Poreznoj upravi, kako doznajemo, pod istragom Uskoka bog sumnje da su sustavno pogodovali raznim osobama, počevši od dojavljivanja provođenja poreznih nadzora i kontrola, preko zataškavanja, pa do odugovlačenja u otkrivanju porezno kaznenih djela. Neizravno je to potvrdilo i Ministarstvo financija navodeći u svome priopćenju da je ministar Linić razriješenja proveo "na temelju saznanja o sumnji nadležnih tijela u zlouporabu ovlasti rukovodećih ljudi Porezne uprave". Spomenuta nadležna tijela mogu biti samo policija i Državno odvjetništvo.

Cijeli članak na portalu Jutarnjeg lista

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
11.6.2013. 7:47
Najnoviji biseri kontroverzne SDP-ove stranačke soldatuše potvrđuju da je Nada Čavlović - Smiljanec, vjerni vojnik stranke, a ne osoba od struke i poštenja. www.index.hr/vijesti/clanak/kontroverzna-sefica-porezne-objasnjava-zasto-linic-poklanja-pavicu-milijune-kuna/682587.aspx

I dok je HDZ imao u službi "Bezgrešnjak", SDP je osim "bezgrešnjakovih"očigledno kupio glasnogovorničke i uvlakačke usluge Pavićevog posrnulog imperija.

A kako se u Poreznoj upravi pod "budnim" okom Nade Čavlović - Smiljanec radi može se pročitati na www.index.hr/vijesti/clanak/poreznik-naganjamo-ljude-zbog-nekoliko-tisuca-kuna-a-slucajevi-od-milijun-kuna-guraju-se-pod-tepih/681606.aspx

A glavni kum je opet tko drugi do krivokletnik Mladem Bajić i DORH koji ne radii svoj posao, zašto, pa zna se, tako si Mladen Bajić čuva položaj glavnog čuvara mračne strane lupeštva, korupcije i kriminala u koje su upetljani politički oligarsi i njihovi peti ortaci i mentori. A ono što može Milan Bandić, već odavno mogu činiti i ostali "veterani" okupljeni u SDP-a i HDZ-a frakcijama raspadnute KPJ KPH koje rotiraju na vlasti, ali uvijek oko iste kašezobnice i interesnih svera, a to sigurno nije vladavina prava i rad za opće dobro i zajednicu!
www.dnevno.hr/humor/karikature/83732-institucije-na-hrvatski-nacin.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/77449-dosje-bandic.html
Mikeš09
3.6.2013. 21:37
Neutralnom...ako čemo po političkoj logici kriv je onaj koji je postavio te timove na čelo tih ministarstava...ali ako onda idemo skroz dosljedno...lančanom reakcijom stvar je jasna... na kraju dolazimo do najkrupnijih zvjerki i po svemu sudeći trebala bi past vlada...
Tko god bio na vlasti ta vlast bez preve kontrole i odgovornosti nem šanse u ovoj zemlji članskih iskaznica, mita, pogodovanja i korupcije...kada bi kontrole i inspekori radili svoj posao kako treba brzo bi smanjili sve te negativne pokazatelje...
fitilj
1.6.2013. 0:10
Ponovno je potvrđena stara boljka bivše, ali sadašnje korumpirane i nesposobne vlade Zorana Milanovića o tome da nisu svi ravnopravni, već da kao što je SDPP-ova ravnateljica Nade Čavlović - Smiljanec ima ravnopravnijih, jer ako je smijenen cijeli vrh Porezne uprave postavlje se pitanje što je sa šeficom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec, ženom koja je u prošlom sazivu Sabora bila zastupnica SDP-a? Ravnateljica je morala imati saznanja što se događa u Poreznoj, no čini se da je opet pošteđena jer šefici Porezne nije prvi puta da se našla u središtu afere kao i da ju je spašavao upravo Linić. www.index.hr/vijesti/clanak/smjene-u-vrhu-porezne-uprave-zar-kontroverzna-sdpova-ravnateljica-nije-nista-znala-/680763.aspx

Prema tome ova je vlada korumpirana i talac stranačkih interes kao i sve prdhodne vlade, jer da nije ravnateljica Nade Čavlović - Smiljanec bi već odavno bila bivša ravnateljica Porezne uprave!
fitilj
31.5.2013. 11:59
@slobodagovora točno tako "igre za narod", stranačke rošade i napredovanja, ali ništa krucijalno za stanje u državi. Naravno da, jer bi to začilo rezati granu na kojoj sjede?

@lukica točno tako: "Tresla se brda rodio se... miš.", ili kako je kolega slobodagovora napisao još jedne "igre za narod".

@kišni nažalost bez lustracije nema povratka u razdoblje 1990-1995 godine.
kišni
31.5.2013. 6:54
u Hrvatskoj neće biti reda dok se god ne vratimo u 1990-u godinu pa da vidimo tko je što onda posjedovao te isto tako dok političari ne budu odgovarali za svoje postupke tako i kriminalne radnje, narod je kao stado ovaca čas lijevo pa čas desno pa opet ne zna ni sam kuda bi, u uređenim državama za ovakve stvari padaju vlade a ne da se premještaju na druga radna mjesta, pitanje je kome su oni pogodovali, vjerojatno todoriću i njemu sličnima jer su takvi stvarni vladari hrvatske.
lukica
30.5.2013. 20:43
Tresla se brda rodio se... miš. Nažalost to je naša realnost s kojeg god aspekta pogledate, politićkog , gospodarskog, a ni u pravosuđu situacija nije ništa bolja. Običnim, malim ljudima, koji se bore za golu egzistenciju puna je "kapa" kojekakvih afera i aferica, smjena dobro plačenih državnig dužnosnika i opet preko leđa malog čovjeka. Sve je to premalo ali bolje ikako nego nikako.
slobodagovora
30.5.2013. 19:40
Zadnje parlamentarne izbore sdp je dobio na obećanju "uvođenja reda u državu,smjeni pa i kažnjavanju lopuža".
Nakon izbora gotovo ništa se nije promijenilo,osim nekakvih "stranačkih napredovanja",ali ništa krucijalno za stanje u državi.Sudski procesi sve više liče na "igre za narod". Rezultat toga narod tumači kao "neće oni jedni na druge,svima im se novac lijepi za prste",
pa boje li se doista "dublje zagrebati" zbog nekih svojih igrača?
fitilj
30.5.2013. 19:08
@neutralan ispravi me ako griješim, ali ja smatram da sam u prijašnjim komentarima o posebno u komentaru fitilj 30.5.2013. 17:37:52 dao odgovor na pitanje zašto je to tako tako, danas i sada i tijekom svih ovih 23 godine.

Odgovor je mislim bio jasan, a njegova poruka i naravoučenje je da će sve ostati tako dok god se vodi politika traženja dežurnog Pedra, a ne politika odogovornosti za firmu, resor, ministarstvo, Poreznu upravu, ili premijersku fotelju na koju se treba podnijeti ostavku onog trenutka kada kola krenu nizbrdo, a ne kada završe u provaliji.

Tako je i ravnateljica Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec nakon ovog skandala trebala podnijeti neopozivu ostavku.

Tako se to radi u zemljama uređene demokracije, ali to je već druga priča na čiji će Hepi End hrvatske građanke i građani nažalost počekati još neko vrijeme!
neutralan
30.5.2013. 18:22
Poštovani ,

Jasno da nema odgovora , njega nema već više od 20 g. Nisam ni očekivao , da će netko od cjenjenih komentatora dati odgovor.
To nam govori , da vozimo stalno u istom smjeru samo se vozači mjenjaju.
Samo nas čudo može spasiti , da se gospodarski ne razbijemo!
bać joza
30.5.2013. 18:10
Poštovani!

Sva pitanja su na mjestu, ali dobiti odgovor na to nećete i ne možete na ovom portalu. Nažalost, teško da će te ih igdje dobiti. I to je to!
neutralan
30.5.2013. 17:49
Da , teza da uvijek nekog dirneš sa svojim komentarom stoji , nemožeš biti neutralni.
Moj komentar nema stranačke naboje ni jedne strane , već kao gospodarstvenik postavio sam pitanje" tko plača pogreške koje iz dana u dan se događaju u našem društvu , a političari nas uvijeravaju da moramo ..... štedjeti , biti strpljivi , plačati uredno račune , plačati poreze doprinose i dr.
Događanja u poreznoj upravi , da se " nekim" poreznim dužnicima oprašta milionski iznosi , da se neki predmeti drže u ladici i dr. ili djeljenje viškova i bonusa u HEP-u.
Govore potpuno suprotno od onoga što nam politika u poziciji poručuje.
E sad pitanje , da li netko za pogreške mora snositi odgovornost ..... ???
Premijer kaže ... za loš rezultat SDP u Zagrebu , kriv sam JA ne valjda moja tajnica. E sad tko je kriv za propustte u poreznoj i HEP -u ???

To je moja teza koja traži odgovor , smatram da ona nije politički motivirana.

Teza " da sam obični partijaner" neću komentirati , jer komentar govori više od riječi.
Volio bih , kada već se etiketira jedna osoba sa takovim riječima , da imate malo više informacija o njoj , a ne da etiketirate na temelju nekoliko riječi.
fitilj
30.5.2013. 17:37
Kao prvo za besprijekorno funkcioniranje Porezne uprave odgovorna je njena ravnateljica.

Osim toga u Poreznoj upravi postoji i interna kontrola za čiji je rad također odgovorna ravnateljica Porezne uprave.

Kako se ovdje ne radi o devet činovničić i nekih referenata, već o devet visokopozicioniranih dužnosnika Porezne uprave, tj. devet najbližih suradnika ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec, onda je jasno da je u paket smjena trebalo staviti i ravnateljicu Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec.

No da to nije učinjeno samo potvrđuje kukulele politiku nepotizma, jer je ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec na to mjesto postavljena zbog političke podobnosti, a ne stručne sposobnosti, što dokazuje i sama činjenica da je čak devet najbližih suradnika ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec, pod sumnjom za zlouporabu ovlasti, a ona o tome nije znala.

Čovjek bi još i imao razumijevanja da se radi o jedno, pa i dvije, ili čak u vrh glave tri osobe iz najbližeg okruženje Nade Čavlović - Smiljanec, ali čak devet visokopozicioniranih dužnosnika Porezne uprave i najbližih suradnika ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović - Smiljanec, zaslužuje upis u vjerovali ili ne!
Mikeš09
30.5.2013. 15:23
Neutralni promjeni pod hitno lozinku...nema tu ničeg neutralnog u tvome komentaru...zaboravljaš da su ljudi lako kvarljiva roba i ne vidim kakva je tu krivica šefice porezne...ti si izgleda mi jedan obični ``partijaner``...pa hvala Bogu da su ih i tako, kako ti kažeš pratili i uhitili...
Osim toga ako čovjek dobro radi svoj posao kakve to ima veze u kojoj je stranci...ili zašto bi morao biti stranački opredjeljen...
Komentar ti je stvarno nebulozan...
nož
30.5.2013. 15:22
kada im se dokaže krivnja treba ih novćano kaznili za štetu koju su proraćunu napravili sve do jedne lipe.Te sa njima u zatvor za primjer dugima
fitilj
30.5.2013. 12:20
@Siniša naravno da u državama u kojima vlada, vladavina prava, institucije rade svoj posao vrijedi kako si napisao da sve radimo:"Zbog sebe. Zbog nas samih."

Javna je tajna da je Hrvatska daleko od države u kojoj vlad vladavina prava i u kojoj institucije rade svoj posao i u kojoj mnogo njih nebi sjedili po funkcijama, položajima i foteljama gradonačelnik, župana, saborskih zastupnika, ministara, sudaca, sutkinja, visokih državnih dužnosnika i da ne nabrajam sve gdje su policija, državno odvjetništvo i pravosuđe dokazale da ne funkcioniraju i ne rade posao po zakonu i Ustavu RH, a za koji su posao debelo plaćeni i privilegirani.
www.jutarnji.hr/korupcija-je-u-hrvatskoj-prisutna-jos-od-doba-austrugarske-istrazivanje-sveucilista-princeton/1100197/
www.unodc.org/documents/data-and-analysis/statistics/corruption/Croatia_corruption_Report_2011_croatian.pdf
siniša prpić
29.5.2013. 22:11
@radioton, pa ne radimo valjda to zbog E.U..
Zbog sebe. Zbog nas samih.
radioton
29.5.2013. 20:56
Točno je da je smijenjen stari kadar jer su KU u PU ugovoreni neposredno prije parlamentarnih izbora. Mi ulazimo uskoro u EU a EU želi da zemlje pooštre mjere protiv utajivača poreza. Kako?

www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/188492/Default.aspx

www.glasistre.hr/vijesti/svijet/eu-najavljuje-bitku-neplatisama-poreza-400232

www.dw.de/nestaju-tajne-pred-poreznicima/a-16830882

www.jutarnji.hr/mreza-novinara-razotkrila-tajni-svijet-tko-i-gdje-skriva-novac-i-izbjegava-placanje-poreza-/1095043/
fitilj
29.5.2013. 12:44
@bać joza moš si misliti da ima nade u šefici Porezne uprave, koja je, moš si misliti, bespomoćna igračka u rukama "mafije" koja vodi cjelokupni državni aparat, a ne nesposobni aparatčik te iste "mafije" koja je na tu funkciju nominirala po političkoj podobnost, a ne, kao što smjena ovih devet "veličanstvenih" dokazuje, prema sposobnosti da obnaša funkciju kojoj nije dorasla.

E moj bać joža, pa šefica Porezne uprave, je isto kao što je to državno odvjetništvo i pravosuđe i kao što je je to ona glasačka mašinerija na Markovom trgu i vlada u Banskim dvorim, smišljeno organizirane organizacije koje su već 23 godine u službi mita, kriminala i korupcije, te opljačkanog obiteljskog srebra i kapitala i interesnih skupina i lobija, a ne općeg dobra i zajednice, građanki i građana koji im naivno daju povjerenje.

Upravo to su potvrdili izbori za EU parlament i lokalni izbori.
bać joza
29.5.2013. 12:00
Naći će se tu još materijala po različitim ministarstvima. Samo se postavlja pitanje što radi državno odvjetništvo. Odgovor je u tome da vrana vrani oči ne vadi. Nažalost, to je jedna smišljeno organizirana organizacija koja uništava hrvatskog čovjeka. Ali da se sam ispravim. Nažalost, to je postao dio našega življenja i mislimo da to tako treba i biti. I upravo je to ono najžalosnije.

Ima li nade! Nade ima u liku šefice Porezne uprave, ali sigurno bespomoćne igračke u rukama "mafije" koja vodi cjelokupni državni aparat. Vlasti se mjenjaju, ali aparat ostaje isti. I to vlasti ne smeta jer su u talu s njima.

Vidjet ćemo kako dalje!
guru
29.5.2013. 10:51
U svakom slučaju zakašnjelo ali što narod kaže bolje ikad nego nikad.
fitilj
29.5.2013. 9:54
Linić očigledno ima novaca kada si može dozvoliti da se se ovih devetoro visokopozicioniranih dužnosnika u Poreznoj upravi smjenjene na nižepozicionirana radna mjesta na kojima će zadržati punu plaću i sve povlastice koje idu uz tu plaću.

Osim toga očigledno je da u Poreznoj upravi ima viška rukovoditelja i činovnika kada se ovih devetoro visokopozicioniranih dužnosnika u Poreznoj upravi, tek tako mogu prerasporediti na druga radna mjesta.
mirovnjak
29.5.2013. 9:22
Provjereno 100%
Sve naslijeđeni kadrovi.
Još jedan dokaz, da nije bilo pretjerane sječe, već da je trebalo još dublje zasjeći.
Fabijan
29.5.2013. 8:32
@neutralan, štetu će snositi opet porezni obveznici jer i ležanje u prdekani košta. Nažalost nisam zaposlen, ali rado bi im platio koji dan ležarine!
fitilj
29.5.2013. 8:25
E pa nisu poreznici u istom položaju kao onaj krivokletnik Mladen Bajić koji dila informacijama, drži i čuva u ladici slučajeve zbog kojih su mu Zoran Milanović njegovi i kukulele ortaci dali još jedana mandat.
neutralan
29.5.2013. 8:05
Osnovno pitanje glasi , tko je kadroviro osumnjičene visoko - pozicionirane djelatnike porezne uprave .
Ako je kadrovirala šefica porezne , onda mora i odgovarati , ako su krivi .
Ako su to naslijeđeni kadrovi od bivše vlasti , postavlja se pitanje šta oni tu rade.

Ono što mi se ćini , da je na stvari , da je ministarstvo financija pratilo i čekalo pogrešku kadrova , kako bi ih lako moglo smjeniti.

Samo se pitam tko će snositi štetu , ako se utvrdi da je nastala. ( radni narod lijepe naše).


Još iz kategorije Politika