Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

Poplavljeni poljoprivredi nasadi, obiteljske kuće i dvorišta

  Dragutin Šantoši/Večernji list           16.05.2010.         2610 pogleda
Poplavljeni poljoprivredi nasadi, obiteljske kuće i dvorišta

SLATINA – Kiše koje, na području Virovitičko-podravske županije ne prestaju više od 15 sati, noćas i jutros, prouzročile su prve štete na ovom području. Prema neslužbenim izvorima u selu Sopje začepljeni kanali poplavili su polja i vrtove, na području sela Španat i Bistrica pod vodom je više od 500 hektara pod kukuruzom, duhanom i drugim kulturama, a na području Općine Voćin iz svog korita izlila se rijeka Voćinka koja je također poplavila više od 1000 hektara poljoprivrednih površina i pašnjaka.

Obiteljske kuće najteže su stradale na slatinskom području gdje su jutros intervenirali i vatrogasci ispumpavajući vodu iz podruma i potopljenih kuća. U gradskom predjelu Duboka Dolina rijeka je također preplavila cestu prema selu Lukavac, pa se promet odvija otežano, a i u ovom dijelu grada poplavljeno je više kuća. Naši čitatelji javljaju o poplavljenim područjima u Općini Mikleuš, a kako doznajemo Hrvatske vode su za slatinsko područje proglasile prvi i drugi stupanj obrane od poplava.

Noćas i jutros vjetar je u selima Novaki i Gornji Miholjac čupao stabla i bacao ih na prometnicu, a slomljenih grana ima i na prometnici kod Pustare Višnjica. Nastradala područja izašle su interventne ekipe: Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta i slatinskih vatrogasaca koji otčepljuju kanale, čiste prometnice i pomažu građanima protiv vodene stihije. Zanimljivo je da su štete od poplava nastale danas kada katolici obilježavaju blagdan sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika od poplava.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
16.5.2010. 13:51
Ovo je tek očekivani početak opasnosti od izljevanja vode. Uvjek nas nešto iznenadi a mi uporne ne čistimo kanale ili ih čak zatrpavamo i to su naša posla.Dok vode ne dođe do grla mi ništa ne poduzimamo!!


Još iz kategorije Slatina