Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Viroexpo

Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

        06.11.2013.         1298 pogleda
Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

Temeljem dogovora i koordinacijom HGK - Županijske komore Virovitica, izaslanstvo „Viroexpo-a" se, u Veleposlanstvu Republike Poljske Odjelu za promociju trgovine i ulaganja u Zagrebu, 29. Listopada, susrelo s Marekom Lyzwa ministrom savjetnikom i Marekom Suchowiejko prvim tajnikom.

Cilj susreta bio je definiranje modalitete nastupa Poljske na 19. Viroexpo-u, na kojem Poljska sudjeluje od 2002.god., kada je bila i „Zemlja partner" sajma.

Marek Lyzwa ministar savjetnik u Odjelu za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Poljske u Zagrebu, istaknuo je dobre i prijateljske odnose između Poljske i Hrvatske, te da Poljska bilježi najbrži gospodarski razvoj u EU i najveća strana ulaganja, kao i iskazani interes poljskog gospodarstva i investitora za ulaganje na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske u cjelini.

U izaslanstvu Viroexpo-a su bili: Vladimir Ivoš predsjednik HOK - POK Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora „Viroexpo-a", Milan Vanđura direktor HGK - Županijske komore Virovitica, član Organizacijskog odbora sajma „Viroexpo", Suzana Kolesarić viši stručni suradnik HGK - ŽK Virovitica, član Organizacijskog odbora „Viroexpo" i Igor Andrović direktor sajma „Viroexpo".

U razdoblju 01.01. - 30.06. 2013.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Poljske iznosila je 1,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 0,2 mil.$, uvoz 1,2 mil. $, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od -1 mil. $.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo