Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Viroexpo

Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

        06.11.2013.         1138 pogleda
Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

Temeljem dogovora i koordinacijom HGK - Županijske komore Virovitica, izaslanstvo „Viroexpo-a" se, u Veleposlanstvu Republike Poljske Odjelu za promociju trgovine i ulaganja u Zagrebu, 29. Listopada, susrelo s Marekom Lyzwa ministrom savjetnikom i Marekom Suchowiejko prvim tajnikom.

Cilj susreta bio je definiranje modalitete nastupa Poljske na 19. Viroexpo-u, na kojem Poljska sudjeluje od 2002.god., kada je bila i „Zemlja partner" sajma.

Marek Lyzwa ministar savjetnik u Odjelu za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Poljske u Zagrebu, istaknuo je dobre i prijateljske odnose između Poljske i Hrvatske, te da Poljska bilježi najbrži gospodarski razvoj u EU i najveća strana ulaganja, kao i iskazani interes poljskog gospodarstva i investitora za ulaganje na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske u cjelini.

U izaslanstvu Viroexpo-a su bili: Vladimir Ivoš predsjednik HOK - POK Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora „Viroexpo-a", Milan Vanđura direktor HGK - Županijske komore Virovitica, član Organizacijskog odbora sajma „Viroexpo", Suzana Kolesarić viši stručni suradnik HGK - ŽK Virovitica, član Organizacijskog odbora „Viroexpo" i Igor Andrović direktor sajma „Viroexpo".

U razdoblju 01.01. - 30.06. 2013.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Poljske iznosila je 1,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 0,2 mil.$, uvoz 1,2 mil. $, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od -1 mil. $.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo