Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Viroexpo

Poljska potvrdila nastup na Viroexpu

        19.12.2012.         1255 pogleda
Poljska potvrdila nastup na Viroexpu

Na prijemu koji je pripremila voditeljica Ureda za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu Božena Borkowska, prva savjetnica, za članove poslovne zajednice Hrvatske i Poljske, a kojem su, temeljem poziva, prisustvovali predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica (Milan Vanđura tajnik i Suzana Kolesarić viši stručni suradnik), ujedno i članovi Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije „Viroexpo", Božena Borkowska je potvrdila nastup Republike Poljska na 18. „Viroexpo 2013" u Virovitici, 18. - 20. Siječnja 2013. god.

Poljska nastupa na „Viroexpo-u" od 2002.god., kada je i bila prva zemlja partner sajma.

Božena Borkowska je istakla da Ured za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske, organizira nastup na 6 sajmova u Hrvatskoj, među kojima je, prvi u poslovnoj godini, „Viroexpo"  u Virovitici.

Potiču nastup poljskih tvrki na sajmovima u Hrvatskoj i hrvatskih tvrtki u Poljskoj, s ciljem povećanja obima međusobne vanjskotrgovinske razmjene,

Božena Borkovska je izrazila zadovoljstvo što je, unatoč recesiji, zadržan isti obim međusobne vanjskotrgovinske razmjene između Poljske i Hrvatske.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Poljske, u razdoblju 01.01. - 30.09. 2012. god., iznosila je 2,9 mil.$, od čega je izvoz županijskog gospodarstva u Poljsku iznosio 0,8 mil.$, a uveženo je iz Poljske roba u vrijednosti 2,1  mil.$, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije s Poljskom u iznosu od -1,3 mil.$.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

maky_horzic
20.12.2012. 9:19
zadnja županija, zadnja, ZADNJA!!!!!
Kakav se tu burek ustvari baca u oči, presan burek, a pećnica hladna.
Treba imati umjeća držati prvo mjesto svih županija kad znamo da su u konkurenciji i ratne županije, stoga, mi smo najjadniji, imamo nannesposobnije i najkorumpiranije ljude.
U tom bi smjeru trebalo napraviti analizu, analizu jada naše županije.


Još iz kategorije Viroexpo