Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Viroexpo

Poljska potvrdila nastup na Viroexpu

        19.12.2012.         1379 pogleda
Poljska potvrdila nastup na Viroexpu

Na prijemu koji je pripremila voditeljica Ureda za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu Božena Borkowska, prva savjetnica, za članove poslovne zajednice Hrvatske i Poljske, a kojem su, temeljem poziva, prisustvovali predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica (Milan Vanđura tajnik i Suzana Kolesarić viši stručni suradnik), ujedno i članovi Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije „Viroexpo", Božena Borkowska je potvrdila nastup Republike Poljska na 18. „Viroexpo 2013" u Virovitici, 18. - 20. Siječnja 2013. god.

Poljska nastupa na „Viroexpo-u" od 2002.god., kada je i bila prva zemlja partner sajma.

Božena Borkowska je istakla da Ured za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske, organizira nastup na 6 sajmova u Hrvatskoj, među kojima je, prvi u poslovnoj godini, „Viroexpo"  u Virovitici.

Potiču nastup poljskih tvrki na sajmovima u Hrvatskoj i hrvatskih tvrtki u Poljskoj, s ciljem povećanja obima međusobne vanjskotrgovinske razmjene,

Božena Borkovska je izrazila zadovoljstvo što je, unatoč recesiji, zadržan isti obim međusobne vanjskotrgovinske razmjene između Poljske i Hrvatske.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Poljske, u razdoblju 01.01. - 30.09. 2012. god., iznosila je 2,9 mil.$, od čega je izvoz županijskog gospodarstva u Poljsku iznosio 0,8 mil.$, a uveženo je iz Poljske roba u vrijednosti 2,1  mil.$, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije s Poljskom u iznosu od -1,3 mil.$.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

maky_horzic
20.12.2012. 9:19
zadnja županija, zadnja, ZADNJA!!!!!
Kakav se tu burek ustvari baca u oči, presan burek, a pećnica hladna.
Treba imati umjeća držati prvo mjesto svih županija kad znamo da su u konkurenciji i ratne županije, stoga, mi smo najjadniji, imamo nannesposobnije i najkorumpiranije ljude.
U tom bi smjeru trebalo napraviti analizu, analizu jada naše županije.


Još iz kategorije Viroexpo