Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Poljoprivrednici, uključite se u javnu raspravu o Zakonu o zemljištu

        21.07.2012.         1626 pogleda
Poljoprivrednici, uključite se u javnu raspravu o Zakonu o zemljištu

Savjet za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije poziva sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu povodom izrade Nacrta prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu. Oni koji žele mogu dati svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge najkasnije do 19. kolovoza 2012.godine i to na e-mail adresu :snjezana.kraml@mps.hr ili da se aktivno uključe i sudjeluju u javnoj raspravi koja će se održati 31.srpnja 2012.godine u 11 sati u Osijeku (Županijska komora,  Evropske Avenije 13).

Ova vrlo važna, ako i ne najvažnija tema i gospodarska grana za našu županiju i cijelu Slavoniju opet se koristi kao predmet politikantstva i skupljanja jeftinih političkih bodova aktualne županijske vlasti koja je imala i previše vremena da se uključi i rješava nagomilane probleme dok su obnašali vlast i na državnoj razini, međutim nisu učinili ništa. Bilo je lakše trgovati i zajedno sa svojim koalicijskim partnerima kupovati glasove, kako bi se što održali na vlasti, dok je bilo novaca u proračunu.

Župan Tomislav Tolušić nalazi za shodno i upućuje dopis svim OPG-ima na području županije kojim upozorava na niz promjena koje će negativno utjecati na poljoprivrednu proizvodnju i same poljoprivrednike.
Kako se radi o ne malom  broju OPG-a i njihovih članova (čitaj glasača) ciljevi i namjere su prozirni i jasni.

Zakon o poljoprivrednom zemljištu je u pripremi i mora proći kroz javnu raspravu gdje će se sigurno dio sugestija i prijedloga uvažiti. Sigurno je da ovim zakonom neće biti oštećeni mali poljoprivrednici, sigurno je da se državna vlast ne odnosi nepravedno prema poljoprivredi i ruralnom području, jer se radi o strateškoj i najvažnijoj grani privrede, nego nastoji pravednije raspodijeliti jedan od najvažnijih resursa koji imamo, a to je poljoprivredno zemljište, što mora biti interes svake odgovorne vlade. U mnogim slučajevima to zemljište je dodjeljivano "podobnima" ili po stranačkim linijama i tu svakako treba uvesti reda.

Sigurno je da se moraju vrednovati gospodarski programi jer samo na taj način će se moći povlačiti sredstva iz fondova EU.

link: http://www.mps.hr/default.aspx?id=8719

Savjet za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zagreb
24.7.2012. 13:38
Iznenađuje stav župana o ovoj temi.Svu državnu zemlji su uzeli i platili minimalnu naknadu oni koji sa zemljom i njezinom obradom uglavnom nemaju veze. Politički istomišljenici su sebi i svojima obezbjedili time budućnost.Ostali narod neka zna i umije kako zna i ovu državu nikada nije bilo briga za male poljoprivrednike i znalce ovog posla. Svakako da je takvo stanje neodrživo radi države koja sa jedne strane treba novac od svoje imovine za proračun a ista je data za bagatelu politikantkim igračima. Gospodo , vrijeme je za promjene davno isteklo!


Još iz kategorije Poljoprivreda