Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Poljoprivrednici traže da se usklade zakoni o plaćanju članarina komorama

        17.01.2010.         2765 pogleda
Poljoprivrednici traže da se usklade zakoni o plaćanju članarina komorama

Članovi Udruge Nezavisni hrvatski seljaci upozorili su jučer na konferenciji za novinare u Virovitici da će oko 5800 (u Virovitičko-podravskoj 307)  poljoprivrednika, koji su i članovi Obrtničke ili Gospodarske komore morati plaćati dvostruke članarine.  Zato su od mjerodavnih tijela zatražili da što prije usklade zakone i da oni kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost članarinu plaćaju samo Poljoprivrednoj komori. „Tražimo da se svim poljoprivrednicima i svim poljoprivrednim tvrtkama omogući da prijeđu iz obrtničke ili gospodarske  u poljoprivrednu komoru kako članarinu nebi članarinu na dva ili čak tri mjesta", rekao je predsjednik  Udruge Mato Mlinarić dodavši kako se seljaci ne mogu složiti s konstatacijama koje su se ovih dana pojavile u javnosti da Poljoprivredna komora nije potrebna.

Mlinarić se osvrnuo i na Vladinu pomoć za spas posrnulom gospodarstvu.  „Mislimo da je to dobro, ali ne vidimo gdje je tu poljoprivreda. Ako se ove godine ne osiguraju sredstva  za pomoć seljacima, poljoprivrednici neće moći podmirivati svoje obveze i neće posijati jer je većina nas blokirana, a banke su nam okrenule leđa. Ako ne posijemo, zemlja će ostati neobrađena, naše obitelji ostat će bez posla, a na jesen ćemo posegnuti za uvozom hrane", rekao je Mlinarić poručivši premijerki Kosor  da više mora misliti na selo i seljake i da bi se trebala naći koja milijarda kuna i za njih.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

2010
22.1.2010. 14:31
Nema ništa u medijima o aktivnostima HSS-a na rješavanju problematike poljoprivrede.Ili su izdahnuli ili su preduboko zavukli glave u š---- HDZ-u pa ništa ne primječuju.Možda im pašu izmišljene tople fotelje,koje će im uskoro postati usijane.Zato pripremaju nove ćipirane putovnice .
rumenige
22.1.2010. 9:07
Neka se seljaci uhvate posla i obrađuje njive, a manje neka filozofiraju.
Moje mišljenje je da Vlada daje i previše za poljoprivredu (poticaji za podizanje nasada, poticaji za proizvedenu robu, povrat dijela kapitalnog ulaganja, pa razne pomoći iz županijskih proračuna i proračuna općina i gradova...), ali problem je u mutikašama i probisvjetima koji samo gledaju kako da iskoriste te povlastice, a ništa ne proizvode i normalno je da onda i oni pošteni seljaci, težaci ne mogu nadoknadit te troškove. Kada bi se svatko držao svog posla takvih problema ne bi bilo.
SELJAK SVIH SEL
22.1.2010. 8:43
D avidim nezavisni seljaci dali lanac Josipoviču pa se zaključali za fotelje pa šute a HSS neumire tako lako jer je bila prva stranka u Hvata koja je štitila selo i seljaka i štiti ga opet
2010
20.1.2010. 19:18
HSS izdahnuo,zadni trzaji su prošli kada su ušli u koaliciju sa HDZ-om.Od njih nema nikakve pomoći.
SELJAK SVIH SEL
20.1.2010. 14:57
Mislim da ti čitaš što tebi paše HSS je imao ministra poljoprivrede Pankretiča pa su traktorima išli u Zagreb a sada kad je ministar poljoprivrede Čobankovič uzeo 15% lani i uzetče 40% ove godine šta sad sada nije HSS odgovoran za poticaje al Mlinarič šuti daje Josipoviču lance umjesto da pita Čobankoviča za poticaje kapitalna ulaganja itd a HSLS kokodače jer imaju jednog zastupnika kažu da je konj najopasniji kad umire
xxll
20.1.2010. 14:15
Kod nas se to ovako zove:
KOLUMNA PROSJACI I SPINOVIUa kokošari: HSLS kao Lista Velog mista
Proživljava li HSLS sudbinu splitskih kokošara kojima su se šest mjeseci prije lokalnih izbora otvorile oči, pa su vidjeli da ih HDZ ne `obadaje` i da nisu napravili ništa što su obećali? `Razveli` su se od HDZ-a i ubrzo odustali od izbora jer nisu imali šanse za prelazak praga.

Hrvatska socijalno-liberalna stranka pokušala je ovih dana učiniti nešto za VLASTITI ugled, UKALJAN rasprodajom ISTOGA, ne bi li Đurđa Adlešič sjedila u Vladi skrštenih ruku, dok njihovi zastupnici poput MARIONETA svoje dižu u zrak na MIGOVE HDZ-a.

Prizemljenje

U incestuoznom braku HSLS je IZGUBIO kredibilitet do kraja jer nisu ništa napravili, a koalirali su s onima protiv kojih su KOKODAKALI u PREDIZBORNOJ KAMPANJI.

AKO HSLS KOKODAČE, ŠTO RADI HSS, U STVARI ON NIŠTA NE RADI!!!!
OPET SPOMINJEŠ MLINARIĆA I ČOBANKOVIĆA, GDJE JE U TOJ PRIĆI HSS???????
SELJAK SVIH SEL
20.1.2010. 13:49
Ima HSSa itekako kad je bio Pankretič Mlinarič je vozio traktore u Zagreb kad je došao Čobanković uteo 15% poticaja lani i kako se priča 40% ove godine da če uzet pa zašto Mlinarič sada šuti jer mu ji Čobanković obečao fotelju u poljoprivrednoj komori evo zašto šuti pa mi recite da to nije dogovor radi vlastitri interesa ja to zovem tako a neznam kako se to zove ko vas
xxll
20.1.2010. 8:22
Kako se mogu dogovarati Mlinarić i Pipić s Čobankovićem????
Pa što radi HSS, FRIŠČIĆ, PANKRETIĆ....????
VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA
Ne vidim baš da su seljaci složni????
Što to znači, DA NEMA VIŠE HSS-A ILI....
SELJAK SVIH SEL
19.1.2010. 21:32
Ima Pipič popis seljaka prije izbora kojima je obečao srušit koncesiju pa je prije izbora išao po selima i pravio popis kolko kome treba zemlje kad dođe u Opčinsko viječe i kad postane načelnik onda če podjelit seljacima koliko je ko pisao a sad lažemo odite u Opčinu Suhopolje i tamo pogledajte spisak koji je Pipič i njegovi partiski kolege sastavile ali samo prije izbora a sad kažu da nije istina zašto sada šuti oko poticaja nesmije ni on ni Mlinarič reč seljacima istinu dok se nedočepaju plače u komori zato sad šute koliko seljaka ga sad slijedi oni koji su ga pročitali ti su se sada okrenuli jer su vidili da je tu u pitanju samo njegov interes i neki pojedinaca neznam kakav interss ima podnar jedino da postane direktor šumarije
2010
19.1.2010. 19:40
Seljak opet mlati praznu slamu,isto tako i zaslađivać cikorija.Pipić nije obečao nikakvu zemlju,a Podnar ima obrt za drva i poljoprivredu.NE ŠIRITE LAŽI. POKUŠAJTE OSTATI PRISEBNI. Svima je teško.Riješimo se mafijaša oko nas i riješili smo pola problema,druga polovica je u nama.
SELJAK SVIH SEL
19.1.2010. 19:17
Zato jer pojedinci dobro žive a mi sirotinja koji se bavimo poljopriredom i živimo od nje ko nas pita jer mi plačamo poreze a ovni dobro žive od penzija i plača i nikome ništa neplačaju još oče da i plačamo jedino mi komori doprinos zato pišemo o pojedinciuma IJOŠ NEŠTO ZAŠTO MLINARIĆ I PIPIČ NEKAŽU JAVNO POLJOPRIVREDNICMA DA SU SE DOGOVORILIU SA ČOBANKOVIČEM DA ČE NAM OVE GODINE DAT 40 % POTICAJA MANJE TO JE ISTINA
xxll
19.1.2010. 7:47
Zašto s ecijelo vrijeme priča o pojedncima, zašte se ne nude rješenja problema u poljoprivredi?????
SELJAK SVIH SEL
18.1.2010. 21:45
Pa šta vi komentirate pročitajte pozorno tekst gdje gdje Mato Mlinarić kaže da samo ono koji žive iskljućivo od poljoprivrede i poljoprivreda im je osnovna djelatnost ti trebaju plačat članarinu a kome če plačat Pipič kojemu je Šečerana osnovna djelatnost on neterba plačat nikome a ja da plačam ja sam član jedne udruge i njoj plačam članarinu a ne da plačam za mlačenje prazne slame koju mlate Mlinarič i samozvani predstavnik duhanaca Pipić jel podjelio zemlju koju je obečao za izbore (obečanje ludom radovanje) jako puno su obečali Pipić i Mlinarić al ih seljaci polako napuštaju jer su uvidjeli da su obični prevaranti samo da bi ostvarili osobne interese jel Pipić skužio kako ga je Mlinarić preveslo stavio ga za protukandidata Grivičiću da ga makne iz izvršnog odbora komore a on je sebe stavio u odbor a ti Pipiću si ostao samo član skupštine a Mlinarić če kupit plaču u komori e moj Pipiću kako si plitak a ktome i lažov gdje je zemlja koju si obečao seljacima koji su ti slijepo vjerovali a sad vide da si počeo okupljat samo zaposlene oko sebe da ti štite leđa nisi ti nikakav zaštitnik seljaka nego vođa sindikata penzionera i zaposlenika kao što si i sam
xxll
18.1.2010. 12:22
Ako ne posijemo, zemlja će ostati neobrađena, naše obitelji ostat će bez posla, a na jesen ćemo posegnuti za uvozom hrane", rekao je Mlinarić poručivši premijerki Kosor da više mora misliti na selo i seljake i da bi se trebala naći koja milijarda kuna i za njih.

to je upravo i cilj ove vlade, povećati uvoz a smanjiti proizvodnju!!!!!Zašto se je HSS maknuo od poljoiprivrede, zbog dolaska crnih dana za poljoprivredu?????
tomislav
18.1.2010. 9:37
Zavisi od visine obrta u tekućoj godini. Ja znam sustave gdje je do određene visine obrta pristupa u pdv opcija a preko toga obaveza. Da, na crno kupiš i nema plaćanja pdv-a ali i taj pdv je najveći na svijetu, tko će to izdržat onda.
cukartown
17.1.2010. 23:23
ima za to jedno efikasno riješenje.Svi koji se bave poljoprivredom moraju u sustav pdv-a i amen.Tko nije nemože dobit poticaje ni kredite.Svaki zaposleni radnik plaća porez na dohodak,a poljoprivrednik bi sve na crno i još sve poticaje koje porezni obveznik izvaja od svoje jadne polaćice.Dosta je bilo muvanja tražimo pravdu za sve.
cikorija
17.1.2010. 22:18
što tu radi podnar dali on plaća državi porez od prodaje drva preispitajte se malo koliko je samo drva prodao institucije gdje ste ,svaka čast pipić on se bori za duhance dali dotični podnar uzgaja sadnice drva za prodaju ?????zvonko treba pomoći poljoprivredi teška su vremena samo pazi koji te ljudi okružuju nedaj se prodati budi ono što si bio
mišo111
17.1.2010. 21:49
Ne bojte se neće Joža sa SDP-om kao ni njegov Dijaković, jer oni znaju gdje se fotelje dijele ili kupuju. SDP-e to ne prodaje.
Joža budi pošten i promjeni stranci ime u HFS (Hrvatska foteljaška stranka)
dalton
17.1.2010. 21:43
Ali njega mora biti briga! Friščić i kompanija su digli ruke od seljaka i općenito od poljoprivrede. Taj vrući krumpir je preuzeo hdz a hssovci znaju da će kasnije optužiti hdzovce za sve propasti i odoše u koaliciju s sdpeom. I opet će biti na vlasti! Samo možda zaboravljaju da njihova baza - seljaštvo brzo nestaje i ko bu glasal za njih.
cuccurin
17.1.2010. 21:32
teško je reći što je prioritet - činjenica je da u poljoprivredi općenito vlada kaos. a čo nema rješenja..i nije ga briga..
dalton
17.1.2010. 20:15
Ovo je pitanje svih pitanja jer je upitan opstanak mnogih mljekara i ostalih poljoprivrednika!
Pero
17.1.2010. 19:49
Kada če država spasiti mljekare na način da prebiju međusobna potraživanja, blokirali su im račune od strane hbora zbog kašnjenja plačanja kredita, dok s druge strane država im je dužna pozamašne iznose na ime poticaja, premija, kapitalnih ulaganja itd...
zenga2008
17.1.2010. 15:41
Harač, rajo, harač...
dalton
17.1.2010. 13:49
Točno je da će se morati uvoziti i ono što možemo sami proizvesti. Zato treba nešto učiniti za selo i seljaka u roku odmah. Dajmo poticaje, kapitalna, kredite i seljak će biti u polju (u većem broju) a ne pred trgovinama i birtijama.


Još iz kategorije Poljoprivreda