Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Poljoprivreda

Poljoprivrednici sudjelovali na radionici o izravnim plaćanjima

  I.Ž.           28.03.2015.         2764 pogleda
Poljoprivrednici sudjelovali na radionici o izravnim plaćanjima

Četrdesetak poljoprivrednika iz Virovitičko – podravske županije sudjelovalo je na radionici na temu ostvarivanja izravnih plaćanja u ovoj godini, te o mogućnostima korištenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja. Cilj ovih lokalnih radionica je informirati poljoprivrednika o promjenama koje će se tijekom godine dogoditi u okviru Zajedničke poljoprivredne politike EU. Radionicu je organizirala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede.

Novosti su prezentirali Lana Bačura iz Ministarstva poljoprivrede te Leticija Hrenković, Marijana Šešo, Nikša Orešković i Helena Lipovac iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju. Poljoprivrednici su potanko čuli sve vezano za omotnicu izravnih plaćanja, kao i njezinu raspodjelu za ovu godinu, te koji su  osnovni preduvjeti i minimalni zahtjevi za ostvarivanje potpore.

Uz to, informirani su i o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za period 2014.2020. Pritom su predstavljene mjere ruralnog razvoja, s osobitim osvrtom na podmjere 4.1. – „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ , 4.2. – „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ i 7.1. – Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i naselja u ruralnim područjima, za koje su natječaji u tijeku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda