Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Poljoprivrednici iz Suhopolja traktorima krenuli prema Virovitici, moguća blokada Terezinog Polja

        11.06.2009.         2520 pogleda
Poljoprivrednici iz Suhopolja traktorima krenuli prema Virovitici, moguća blokada Terezinog Polja

VIROVITICA - Nešto iza 13 sati u Suhopolju se okupilo pedesetak članova Udruge poljoprivrednika Općine Suhopolje i ogranka Nezavisnih hrvatskih seljaka. Oni su na traktorima krenuli prema Virovitici kako bi na taj način skrenuli pozornost na prosvjed i pregovore koje njihove kolege vode u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u Zagrebu. «Spontano smo se okupili i odlučili podržati kolege jer jučer zbog poslova nismo mogli ići u Zagreb», kazao je predsjednik Udruge poljoprivrednika Općine DSuhpolje, Zvonko Pipić.

Predsjednik nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinrić dodao je kako će ta udruga, ako propadnu pregovori između poljoprivrednika i Vlade blokirati granični prijelaz Terezino Polje. «Ako se ne ispune naši zahtjev, odnosno ako ne Vlada ne pristane isplati poticaje, zaštiti seljački kapital,  vratiti cijenu mlijeka i spriječiti uvoz mlijeka spremni smo u rok od sat vremena blokirati granični prijelaz prema Mađarskoj», kaže Mlinarić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
13.6.2009. 18:06
KADA SRCE KAŽE LJETO, KAŽE HRVATSKA, AJMO.....
TO JE HRVATSKA, MORE A TKO ŠLJIVI SELO I SELJAKE????

Seljačka bitka za Zagreb

"Uništili ste radnika, a sada hoćete i nas"
Nije to, da ne griješimo dušu, zato što bi taj kapitalizam bio sam po sebi ljudožderski, iako da ne miluje, ne miluje. On takav postaje u zemljama bez političke tradicije i kulture, koje zato nisu bile sposobne izgraditi ni čestiti socijalizam, pa je sada isto i s kapitalizmom. To su zemlje u kojima je, jedva s pokojim izuzetkom, privatizacija provedena u vidu legalizirane pljačke.
"Gubitnici tranzicije"
To su zemlje u kojima se korupcija usadila u samo srce državnog poretka i otamo se ne da ni čeličnom metlom. Zemlje u kojima svemoćna osovina politika-kapital mete sve pred sobom, već sada slobodu medija, uskoro vjerojatno i sam višestranački pluralizam, A prema stanovništvu se odnosi tako da u najamni odnos uzme onoliko toga koliko joj je potrebno, dok ostatak bez milosti ispljune ne ulicu (živi spomenici te brutalnosti su trudnice i stariji od 40-50 godina).
Ali, što da ja ovdje o tome pametujem kada je, rekoh, sve rečeno na onom seljačkom transparentu. Najprije su kroz privatizaciju uništeni radnici, zatim su na red došli seljaci, žrtve visoko monopolizirane poljoprivrede, usto i dodatno devastirane blesavo pasivnim ulaskom u proces svjetske globalizacije (sve se uvozi). A kada su se seljacima u blokadi Vukovarske ulice još pridružili i studenti Filozofskog, tog novog, intelektualnog proletarija ("kognitarijat"), dobio si na dlanu sve hrvatske "gubitnike tranzicije".

Radnici su pali bez "ispaljenog metka"
Traktorskim kolonama okrenuo je leđa čak i njihov službeni predstavnik, seljački junior Željko Mavrović, a pridružio im se, podvijenog reda, tek nakon relativnog uspjeha mljekarskih puntara u Zagrebu.....

Ali su barem pomogli da to kukavičko iskustvo izbjegnu pobunjeni studenti, koji predstavljaju neku vrstu samonikle ljevice, pa i seljaci, koji su tradicionalno naklonjeni HDZ-u, isto kao i HSS-u, ili i više od toga. I evo ti odjednom sasvim nove dinamike u političkom životu zemlje. Rođena su dva relativno snažna punkta otpora vladajućem poretku, autonomnih i od vladajuće i od opozicijskih stranaka.
STVARNO BUDE VRUĆE OVO LJETO.
Pero
13.6.2009. 17:24
Traktor je alat koji radi i zarađuje, automobil trošak i luksuz (osim ako i on dok radi zarađuje)
MACAN
13.6.2009. 12:22
pa kad vidim da seljaci voze nove "john deer" traktore koji imaju vise opreme od mog novog auta a kostaju preko milion kuna onda mi nije jasno kako novace se nema...
dalton
11.6.2009. 20:20
Niko da se ne sjeti pa da popiše neke parole s traktora:
Bando lopovska,
Zemlja seljacima,
Ovo je vlasništvo Austro-ugarske (Hypo A.A.b.,
Mene čača za seljaka stvara, ljudi moji ovdje nema para,
Žito žuto, kukuruzi mali, oj seljaci al ste nadrljali,
Žito žuto, kukuruzi mali, oj seljaci al ste na.....,
Jel i ima još?
mastermind
11.6.2009. 15:21
Samo naprijed seljaci!


Još iz kategorije Poljoprivreda