Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

Političari iza Radija Alfa

        28.11.2009.         3637 pogleda
Političari iza Radija Alfa

VIROVITICA - Oglasna mjesta u Virovitici osvanula su s neobičnim plakatima nazvanim: "Ugovor o tajnom društvu". Riječ je o presliku Ugovora o komisiji virovitičke tvrtke "Euromarket" i Vjekoslava Ivandije iz Đurđevca (prema priloženoj fotografiji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Đurđevca) iz 2007. godine. Ugovorom se komisionar obvezuje da će u svoje ime i na račun komitenta sklopiti s trgovačkim društvom Radio Alfa ugovor o osnivanju tajnog društva...

Plakati su zalijepljeni na najmanje dvadesetak mjesta, među njima i na ulaznim vratima Općinskog suda i Općinskog državnog odvjetništva te Gradskog poglavarstva i zgradi Županije, s kojih su odmah uklonjeni. Virovitička javnost tako prvi put saznaje tko je stvarni vlasnik Radija Alfa, koji emitira na gradskoj frekvenciji 97 mHz već dvije godine. Nepoznati autor plakata otkriva nam vezu između medija, političara i virovitičke tvrtke Euromarket d.o.o. poznate, između ostalog, po organizaciji poznatog Božićnog lova nakon kojeg je general Mladen Markač vraćen u haški pritvor, a tadašnji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin dao ostavku. Tvrtka je registrirana za još tridesetak drugih poslova, a donedavno je imala koncesiju za obavljanje javnog prijevoza u Virovitici. Ivandija nam je izrazio žaljenje što ga se na ovaj način proziva, jer su, tvrdi, cijeli projekt, ugovori i poslovna suradnja u skladu sa zakonom i ovjereni kod odvjetnika. Naglasivši da je to za njega gotova priča, rekao nam je da je u projekt ušao 2007. godine prilikom osnutka Radija Alfa, kao privatna osoba, ne kao političar, vjerujući da će to biti dobar projekt.

"Trebao je to biti urbani radio, nešto novo i drugačije i ta me ideja privukla. Zamišljen i radi kao strogo komercijalni, politički neovisan, urbani radio bez bilo kakvih političkih primjesa. Direktor Željko Stipan, kojega godinama poznajem, angažirao me savjetodavno u postavljanju organizacije rada radija i istraživanja tržišta. S obzirom da poduzeće Šumar d.o.o. sa Željkom Stipanom nije moglo samo isfinancirati cijeli projekt, ja sam im pomogao i u pronalasku strateškog partnera - Euro Marketa d.o.o. Njima se projekt svidio, no nisu imali toliko iskustva s tržištem, te su me zamolili da uz posao organizacije i vrijednost njihovog udjela u opremi od 374.42,90 kuna ugovorno preuzmem na sebe i za to dobijem naknadu od 16,6 posto od ostvarene dobiti u radiju u obliku provizije", izjavio je Ivandija, dodavši da je, prema ugovoru, imao pravo na zastupanje suvlasničkih interesa u visini 66,66 posto. Kako se ugovor nije proveo do kraja zbog neisplativosti, Ivandija je izašao iz projekta bez naknade. On tvrdi da prilikom sklapanja ugovora nije imao pomoć, poticaje i kontakte s političarima.


Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mastermind
3.12.2009. 16:14
Ne slušam ni Radio Alfu ni Radio Viroviticu, prva mi nije kvalitetna a drugu jer je stranačko glasilo!
Lynx
3.12.2009. 14:19
Ne znam dečki kud ste krenuli s komentarima?
Ta radio postaja je zamišljena kao komercijalna postaja, zarađivat će od reklama i oglašavanja i to je ok jer ja za njih ne izdvajam ni lipe a slušati ih mogu i ne moram.
Više me brinu naša državna poduzeća gdje svi u njihovim upravama poduzimaju sve što znaju da maznu što više love iz tih blagajni ili računa. Nesretan sam i zbog mlake reakcije drž. odvjetništva i USKOK-a i krim policije. To je ono što me brine, fućka mi se za Alfu i tko joj je vlasnik.
Kolike novce kroz pretplatu dajemo za HTV? Što dobijamo za uzvrat? Koliko plaćamo godišnje cestarine i korištenje autocesta? Sve to da bi kojekakvi menadžeri imali ogromne plaće i beneficije ako im se to uskrati raskidanjem radnog odnosa! Kao da ne živimo u istoj državi, strašan je nesrazmjer plaća običnog puka (koji je danas sretan ako radi i za mizeriju) i tih novopečenih zaslužnika i moćnika od kojih rijetko koji i zasluži svoju enormnu plaću a da pritom i nezasluženo ne posegne u firminu blagajnu po još!?!
To mene brine, ali kad smo kod radija, više me brine radio Vtica jer ga dragi moji i mi financiramo. Izdvajamo u gradsku blagajnu a grad je većinski vlasnik, a što dobijamo?
cuccurin
3.12.2009. 7:49
ma šta nisu?? neki su čak i specijalnu završili!!!!
virojoza
3.12.2009. 0:11
uopće nije problem u stranci nego u pojedincima koji misle da su stranka...neki se ponašaju kao da su nedodirljivi i svemogući, a to svi znamo da nisu jer samo je jedan svemogući i upravo bi se toga trebali bojati ako imaju dvije - tri čiste u glavi...a kako da imaju kad ni srednju školu nisu završili???
pravas
1.12.2009. 10:37
dobro je Raćan rekao da je hdz stranka opasnih namjera to se pokazalo toćno upropastili su državu
gusta
30.11.2009. 10:06
A nasmijalo me ovo sa urbanim radiom...iako to nije bitno za cijelu priću, ali to je seljakluk, sve samo ne urbano....
građanin
30.11.2009. 8:14
Cijela naša država je pod jednom parolom Hapi, Zdrpi, Zajebi (HDZ) a od nedavno i pod Haračka demokratska zajednica (HDZ) a to dokazuje i ovaj članak jer ova organizacija je vlasnik SVEGA u RH! Sramota! A mi građani to trpimo!
virojoza
29.11.2009. 22:36
No, baš lijepo...toliko o medijskoj neovisnosti...
cuccurin
29.11.2009. 18:12
bella mafia...


Još iz kategorije Aktualnosti