Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Promet

Poliicja provela preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“

  mup/vn           09.12.2023.         1825 pogleda
Poliicja provela preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“

Danas, 8. prosinca, u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici u  organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave virovitičko-podravske uz suradnju Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova  „Poštujte naše znakove“. U sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske održan je edukativni program s ciljem promicanja prometne kulture među najmlađom populacijom kao i podizanja razine sigurnosti djece u prometu.

Kroz aktivnosti, koje se kontinuirano tijekom godine provode u svim osnovnim školama na području Virovitičko-podravske županije, unutar preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“ policijski službenici sudjeluju u prometnom odgoju djece, s obzirom da su djeca jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Cilj preventivnih aktivnosti je povećanje razine sigurnosti djece u prometu i prevencija stradavanja djece u prometu, ali i razvijanje prometne kulture od najranije dobi kako bi u konačnici djeca postala odgovorni odrasli sudionici u prometu.

Nekoliko osnovnih savjeta koje su policijski službenici udijelili djeci:

  • za kretanje koristite samo nogostup,
  • cestu prelazite samo preko obilježenog pješačkog prijelaza - „zebre“,
  • na mjestima gdje je semafor, preko ceste prelazite samo na znak zelenog svjetla na semaforu,
  • obvezno provjerite ima li nailazećih vozila i tek tada stupite na kolnik,
  • ako vozila neprekidno prolaze, pričekajte da se neko od njih zaustavi i vozač vam rukom pokaže da možete sigurno prijeći cestu. 


U programu je sudjelovalo oko 130 učenika 1. i 2. razreda koji su na zanimljiv interaktivan način učili prometna pravila, kroz predavanje „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“  kroz koje ih je vodio policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Andrija Dražetić. Nadalje, djeca su sa zanimanjem popratila edukativnu predstavu „Znakovi za najmanje“ u izvedbi kazališta „Smješko“, te aktivno sudjelovala u interaktivnim radionicama „Policajac - prijatelj pomagač“  i „Mala škola prve pomoći“, koje su proveli policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

 Više o preventivno - edukativnoj akciji „Poštujte naše znakove“ pogledajte ovdje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet