Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Policija upozorava: Za vikend pojačani nadzor motociklista

  mup           16.07.2020.         843 pogleda
Policija upozorava: Za vikend pojačani nadzor motociklista

I ove su godine, kao i prošle, sudionici u prometu na motociklima na području Policijske uprave virovitičko – podravske među najugroženijim kategorijama sudionika u prometu - četiri vozača motocikla teško je ozlijeđena. Tri prometne nesreće uzrokovali su sami -  upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u zavoju.

Upravo je upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom i najčešći uzrok prometnih nesreća na području ove policijske uprave kojime je u prvoj polovici godine uzrokovana svaka peta prometne nesreća. Međutim, u prometnim nesrećama uzrokovanima ovim prekršajem je nastradala gotovo svaka druga osoba, a među njima jedini poginuli sudionik prometne nesreće ove godine i 14 od ukupno 22 teško ozlijeđena.

Kako su problematika sudjelovanja i stradavanja motociklista u prometnim nesrećama, ako i uzrokovanja prometnih nesreća upravljanjem vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom najveće nedjeljom u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 19. srpnja 2020. godine od 15 do 23 sata će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija usmjerena na nadzor i zaštitu vozača motocikla, nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila.

U petak, 17. srpnja 2020. godine od 10 do 18 sati će na području Policijske postaje Orahovica biti provedena akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, a cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i zaustavljanja nepovoljnog trenda teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet