Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Crna kronika

Policija: Gotovo sve "anonimke" su lažne, uludo trošimo resurse

  Dragutin Šantoši/Večernji list           02.10.2010.         2310 pogleda
Policija: Gotovo sve "anonimke" su lažne, uludo trošimo resurse

Temeljem dobivenih informacija, te skupljenih dokaza, dostavljamo vam ovaj dopis u kojemu jasno želimo prikazati nepravilnosti i kriminalne postupke, kao i kršenje zakona RH, od strane jedne skupine koja iza sebe ima političku i gospodarsku jakost, te si dopušta mnogo slobode prilikom svog postupanja i djelovanja na pozicijama koje obnašaju...piše u jednoj od 24 anonimne prijave koje je ove godine zaprimila PU Virovitičko-podravska.  Slijedom zakonskih propisa policija je svaku od tih prijava kriminalistički istražila, o nalazima obavijestila Općinsko državno odvjetništvo koje je pak prihvatilo ili odbacilo izraženu sumnju u nezakonito postupanje građana ili organizacija.

Puno posla, malo koristi

- Više od polovice anonimnih prijava odnosi se na sumnju u gospodarski kriminal, a nakon što policija obavi brojne obavijesne razgovore, izvrši nadzor nad dokumentima, po rješenjima ODO, pokazuje se da u gotovo 99 posto takvih prijava nema nezakonitosti. Ispada da ih pojedinci pišu kako bi štetili ugledu drugih građana koji su im se, na neki način zamjerili. Policija i ODO se tako dovode u situaciju da bespotrebno troše ljudske potencijale i sredstva poreskih obveznika, kaže Andrej Hegediš, zamjenik načelnika PU Virovitičko-podravske.

Slatinski pisci anonimnih prijava posljednjih su se mjeseci okomili na tvrtku 'Agroduhan' koja je prije 2 godine od voćinskog poduzetnika kupila imanje bivše 'Čeralinke' za iznos od 1,8 milijuna kuna. Uz pismo upućeno na adrese najviših državnih službi i medija pisci su priložili kopije kupoprodajnog ugovora i Izvadak iz zemljišne knjige sporne kupoprodaje tvrdeći iznoseći podatak da su se: Tomislav V., Tomislav B., Igor J. iz Slatine i saborski zastupnik Josip Đakić iz Virovitice tom kupoprodajom obogatili, svaki za po 1 milijun kuna.

Općinski državni odvjetnik Romeo Waler u Slatini potvrdio je da je anonimna prijava odbačena jer u spornoj kupoprodaji nije utvrđeno počinjenje kaznenog djela.

Kaznena prijava protiv nepoznatih pisaca pamfleta


U slučaju 'Agroduhana' pisci su anonimna pisma dijelili u Slatini i po poštanskim sandučićima političkih stranaka i drugih građana na što su trojica oklevetanih Slatinčana i saborski zastupnik Josip Đakić reagirali tako da su ODO u Slatini podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog širenja lažnih vijesti i klevete.

- Svima koji šire laži, te takvim neargumentiranim pisanjem i prozivkama štete građanima, treba stati na kraj. Danas takve laži šire o nama, a sutra o drugim građanima, pa smo zato od ODO i policije zatražili da pronađu i, slijedom zakona, sankcioniraju pisce, izjavio je Josip Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
3.10.2010. 20:56
svakako treba tolerancija u društvu samo kako to postići kada se danas dešavaju ovakve stvari?

Prijetio mi je ministar Ivan Šuker
"Oni koji pišu ne završe dobro"
Hrvatska tvrtka bi njemačkoj na 30 godina trebala utupiti šaltere u svoji 166 poslovnica. Nakon sastanka s Šukerom, Mihanović je svjedočio u Uskoku, a ubrzo poslije su on i bivši predsjednik Uprave CO Hrvoje Vojković smijenjeni. Navodno je poslije tog sastanka Šuker rekao da "oni koji pišu nikada ne završe dobro".
"Prilikom izlaska iz sobe prišao mi je ministar Šuker na malen razmak i rekao šuti i ne piši. Unio mi se u lice i rekao: Budi pametan, budi pametan, budi pametan", kazao je Mihanović.....

gdje kraj ljudske pohlepe????????
dr. evil
3.10.2010. 20:36
Da slažem se "anakonda" s tobom. Nije mi namjera da i ja potpirujem hajke koje se događaju gore i da ih preslikavamo ovdje u našim sredinama. Istina je da ih ima koji su zaslužili da ih se razotkrije a to će doći kad tad. Za promjene treba biti nekoliko uvjeta - kritična masa je osnovna i to će se dogoditi jer se mora dogoditi. Nažalost u tome ima i kolaterarnih žrtava. Možda je i među njima neko od gore prozvanih?
anakonda
3.10.2010. 13:42
dr. evil
svakako, samo da li se zatrovani odnosi odnose na odnose u hdz-u? znam da je sada hdz-ova logika:
mir, mir, mir, nitko nije kriv.
ali dobro je rečeno u saboru, da bi ova vlada zatvorila poglavlje 23, prije toga treba zatvoriti pola vlade!
OVO JE JEDINSTVENA SITUACIJA U SVIJETU!
ZAMISLITE VLADA SE BORI PROTIV KORUPCIJE DA BI OSTALA NA VLASTI??????????????
DRUGIM RIJEČIMA, BORI SE SAMA PROTIV SEBE!!!!!!!!
dr. evil
3.10.2010. 0:15
Molim gospodo malo više uvažavanja i tolerancije. Znamo i osjećamo krizu u ekonomskim odnosima ali ne dopustimo da se to dramatično prenosi na naše međuljudske odnose. Kriza će otići ali zatrovani odnosi se teško "očiste". Možda je Stipe bio uvijek u pravu: Neka državne institucije rade svoj posao!" Jedna zlo ili nenamjerna prijava ili javni prokaz može promjeniti sudbinu pojedinaca, obitelji ili većih grupa ljudi. Zato ajmo malo tolerantnije da nam svima bude lakše!
zzzz
2.10.2010. 23:28
pa osobi koja ima 60-tak kaznenih prijava se ne može vjerovati???????da li je i to policija provjeravala????
Lynx
2.10.2010. 22:48
Kad čekaš sabah sa šejtanom!
E Pero, možda se vidimo u stanici...
Pero
2.10.2010. 18:42
Sad čekam da mi policija pokuca na vrata zbog prethodnog komentara, jedva čekam da vidim po čijem nalogu.
Pero
2.10.2010. 18:38
A kad se nakon nekog vremena ipak utvrdi da je nepravilnosti ipak bilo tko će u našoj policiji odgovarati za takav propust. Ovo je malo selo i tu svatko svakog zna i točno se zna da je u spomenutom agroduhanu i susjednom gaju opljačkan, pronevjeren i opran pozamašan iznos u novcu i imovini uglavnom društvenog ili državnog novca odnosno imovine. Vjerojatno postoji neki financijsko-politički inžinjering po kojemu osobe bez imovine postaju suvlasnici takvih firmi i to nakon što ih država sanira pozamašnim iznosima. Naravno da ima dosta upučenih ili oštečenih takvim inžinjeringom i njihova je dužnost da o tome obavijeste organe mada mislim da je ovo izvan dometa policije i da taj slučaj treba obraditi uskok. Ali neka vrijeme će pokazati i za nedodirljive ima mjesta u remetincu ali to se plaća radnim mjestima ovdje.


Još iz kategorije Crna kronika